Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To że tak jest to już wiem - ale czym to jest podyktowane ?.
@ed670 licytacja na Allegro Lokalnie jest przedłużana o 5 min w przypadku, kiedy kwota zostanie przebita w ostatniej minucie licytacji. Ma to na celu umożliwienie reakcji innym uczestnikom licytacji.
@Syrena_zT ostatnio licytowalem na lokalnie płytę CD licytacja miała zakończyć się o 21:00 przez to przedłużanie zakończyła się o 21:40 , moim zdaniem jeśli ktoś zalicytuje w ostatniej minucie licytacja powinna być przedłużona o te chociaż 2 minuty a nie o 5 minut .
ŻADNYCH PRZEDŁUŻEŃ - TO JEST WYCIĄGANIE PIENIĘDZY Z NASZYCH PORTFELI.
to nie jest wytłumaczenie - to tylko podbija cenę - usunąć tę pseudofunkcjonalność.
Podyktowane jest Regulaminem.
TO ZMIENIĆ REGULAMIN - PISALI GO LUDZIE I LUDZIE MOGĄ ZMIENIĆ !
Im większą cena w licytacji tym większa prowizja dla allegro, chodzi o kasę , reguramin chyba pisali prawnicy
@ed670 Regulamin zmienić łatwo, można wykreślić i zmienić odpowiednie zapisy w ciągu kilku minut. Ktoś potem musi zatwierdzić, a to już pewien problem.
Ale co potem? Trzeba całkowicie zmienić oprogramowanie odpowiedniego serwera, napisać to oprogramowanie, wprowadzić przetestować. Wyobrażasz sobie koszty?
Nie ode mnie to zależy, ale nie widzę możliwości takich zmian w najbliższych latach, no może gdyby zmieniła się struktura właścicielska serwisu, ale to i tak nie łapu capu.
NIE WIDZĘ TU ŻADNEGO PROBLEMU , WIEM JAKIE TO "KOSZTY" (i procedura - programista) - allegro ciągle wprowadza "ulepszenia" - dla siebie a Ty masz złe podejście dlatego nigdy nie wprowadzisz zmian. ALLEGRO jak każda organizacja (zasady zarządzania) istnieje dla zysku - ale bez przesady - wprowadzanie tego przedłużania służy tylko ALLEGRO.
@ed670 Podobne zasady są na aukcjach "młotkowych" ,gdzie daje się szansę podbicia do momentu aż nie będzie chętnych . Ja bym tu widział inną możliwość do wprowadzenia tj. "zaproponuj cenę" z możliwością targowania. Sprzedawca wystawia towar za kwotę jaką sam ustalił ale daje możliwość składania propozycji klientom . Czas na podjęcie decyzji jest ustalony i może zaakceptować którąś z ofert lud dać na nią "kontrofertę" . Jest tak na portalu gdzie sam kupuję .
NA PEWNO BYŁOBY TO LEPSZE OD ISTNIEJĄCEGO SPOSOBU, JESTEM ZA.
@ed670 takie zasady panują na portalu E b a y "kontroferta"
@Agent555 Nie tylko ,na innych też.
@ed670 możesz zgłosić swój pomysł na zmianę na naszej platformie na tym forum: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl 🙂
zgłosiłem - proszę o nie przysyłanie odpowiedzi opisujących "ogromne trudności z wprowadzeniem zmian" - znam się na tym.
@Syrena_zT U mnie w firmie gdzie pracuję za złożone pomysły udoskonalające i uznane do wdrożenia są profity pieniężne i rzeczowe a tu niestety za pomysły profitów brak ,no chyba że dostają ci co je wdrażają.