Kupiła produkt (stolik kawowy) przez allegro. By móc go obejrzeć potrzebowałam go złożyć. Wymagało to otwarcia torebki ze śrubkami. Gdy już pierwszą cześć złożyłam, okazało się ze elementy stolika (nóżki) były z bardzo słabego tworzywa, ze w rękach łatwo było je odkształcić. Jakość mi nie podeszła zupełnie więc go odesłałam. Cena produktu to 91 zl, zwrócono mi 50 zl informując, ze produkt nosi znamiona użytkowania. Zdjęcia przedstawiały folię rozciętą, brak 1dnego kawałka styropianu. Produkt był w kawałkach, wiec bym mogła go obejrzeć musiałam rozciąć torebkę, by połączyć elementy- to logiczne.
Osoba, od której kupiłam poinformowała mnie ze teraz mogę domagać się reszty kwoty, poprzez złożenie wniosku w ramach allegro. Tak zrobiłam, dostałam info ze nie właściwie złożyłam, ale ze oni już to przesłali gdzie należy. Minęło 14 dni, cisza, pisze do allegro, a oni informują mnie ze sprawa jest już zamknięta. Jak chce poznać szczegóły, to mam skontaktować się pod nr tel., który był podany. Okazało się ze ten nr jest za krótki. Napisałam ze numer jest nie właściwy, minęły już 4 dni i nikt mi nie odpowiedział. To jest walka o 41 zl. To jest oszustwo. Nie będę kupowała więcej przez allegro, bo klient jest tu pomijany i nie szanowany.
Gdzie mam dalej napisać, bo ta sprawa nie może tak wyglądać.
Pozdrawiam serdecznie
Może rzecznik praw konsumenta.
@forevernotever To nie jest numer telefonu tylko numer poprzedniego zgłoszenia mailowego, który znajdziesz w tytule wiaodmości - 59531508. Aby otrzymać odpowiedź, należy kontynuować jedno zgłoszenie.
@forevernotever sprzedawca miał prawo bo jak sama napisałaś Gdy już pierwszą cześć złożyłam sprzedawca składanego nie sprzeda jako nowego, więc wycenił jako używka a allegro za coś takiego może ale nie musi oddać różnicy 🙂