Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem u jednego sprzedawcy 2 przedmioty na allegro lokalne za 80zł + przesyłka kurierska - przedpłata 17,00 czyli łącznie 97zł
Sprzedajacy nadał paczkę bez uzgodnienia ze mną że wysyłka w rzeczywistości kosztowała 65zł i żąda doplaty 48zł.
Koszty wysyłki, to praktycznie tyle co przedmiot, jakbym wiedział przed wysyłką, że tyle będzie kosztować, to bym tego nie kupił.
Z jednej strony rozumiem sprzedajacego, ale z drugiej strony wycenił paczkę, na 17zł i tyle powinna kosztować, skąd ja miałem wiedzieć, że będzie drożej.. co zrobić w takim przypadku jak paczka już nadana i będzie u mnie poniedzialek/wtorek?
Nie chcesz płacić to nie odbierać, nie może sprzedajacy bez uzgodnienia sam podejmować decyzji, otwórz dyskusję bo mogą być problemy:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE chcesz to odbierz i już.
Sprzedający nie ma podstaw aby wymagać od Ciebie takiej dopłaty. Ustalenie kosztów wysyłki to jego odpowiedzialność.
Ustalił je na 17 zł więc ewentualne wyższe koszty powinien pokryć ze swojej kieszeni.
@JANEK_TBG Nic nie rób > odbierz paczkę > jest Twoja > przecież jest opłacona łącznie z przesyłką > zgodnie z ustawieniami dostawy w aukcji > jak sprzedający chce to niech się z Tobą sądzi > jest bez szans
Jak nie odbierzesz, to sprzedający może Ci nie oddać kasy > napisze, że zapłacił 65 zł + drugie 65 zł za zwrot przesyłki
Nie otwieraj żadnej dyskusji (awantury) > nie ma po co > podpowiedź kotka jest bez sensu > prowadzi do niepotrzebnej scysji > to nie Ty masz problem > jemu chodzi tylko o podpuchę do bezpodstawnej i bezsensownej awantury