anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

I jak odzyskał pan pieniądze

Client:126305853
#7 Wielbiciel#

Mam teraz tak samo i nie wiem co robić 

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

LEW433
#21 Demiurg#

Jak zakup poza Allegro to nie odzyskasz.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedawca zapewniał że wszystko jest bezpiecznie że transakcja jest na allegro i że na allegro nie da się oszukać i wysłał mi taki link https://allegrolokalnie.pl-3261.cfd/prywatna/53933

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:126305853 Właśnie dlatego, podesłał Ci link z fałszywą stroną, zostałeś oszukany i zapłaciłeś BLIKiem, oni wypłaci kasę i jej już nie odzyskasz.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:126305853  napisał(a):

Sprzedawca zapewniał że wszystko jest bezpiecznie że transakcja jest na allegro i że na allegro nie da się oszukać i wysłał mi taki link https://allegrolokalnie.pl-3261.cfd/prywatna/53933

Oszust zawsze chce "twojego bezpieczeństwa" i zapewnia że wszystko jest prawdziwe. Aby Ciebie okraść, musi najpierw zdobyć Twoje zaufanie. Czemu ufasz obcej osobie? Okradł Ciebie a link jest to fałszywej strony.

#7 Wielbiciel#

a jak pan to sprawdził że to fałszywa strona 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

czyli zostałem oszukany i mogę się pożegnać ze swoimi 600 zł

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Niestety tak.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Możesz zgłosić się na policję i liczyć na cud znalezienia sprawcy oraz odzyskania pieniędzy.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

czyli jest prawie nie możliwe znalezienie tej osoby ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tu jest wiele takich oszustw ale żadnej pozytywnej odpowiedzi.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

czyli że nikt jeszcze nie napisał że odzyskał pieniądze 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dokładnie, nikt.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A ja głupi się cieszyłem że dobra okazja i że co mi zależy jak jest bezpiecznie na allegro a tu nie prawdziwa strona nawet nie wiedziałem że da się takie coś tak identycznie podrobić dosłownie niczym się nie zrobiła ta strona od zwykłego allegro 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Cuda się zdarzają, nawet w informacjach tv słyszałem iż policja odniosła sukcesy w zatrzymaniu osób wyłudzających pieniądze na blika, więc może.... Kto wie....

Jednak poszkodowanych jest znacznie więcej, piszą tu codziennie zwykle po fakcie. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Halfrunt nie zdarzają się na yt sprzed świąt jest filmik z byłym oszustem jak informuje o tym jak ten przekręt wygląda. Policja sobie nawet nie radzi łapią jakąś płote czasem

oznacz moderatorów