anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak uzyskać zwrot

Paszek4
#7 Wielbiciel

Zakupiłem przedmiot na allegro lokalnie, przesyłka nie jest i nie będzie wysłana. Kontakt ze sprzedawcą znikomy, otrzymałem tylko smsa, że mam anulować bo pozbył się poza allegro. Nie da się nic anulować w allegro lokalnie, w założonym sporze uczestniczy tylko bot cytujący regulamin. Płatność była szybkim przelewem, w aukcji była ikonka gwarancji bezpieczeństwa allegro. Co mam zrobić nie da się z nikim w allegro skontaktować. Wystarczyłoby anulować etykietę i zwrócić przelew zanim trafi do sprzedawcy a nie generować problemy. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W dyskusji kliknij 'poproś o pomoc pracownika Allegro'.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Paszek4 w takiej sytuacji, sprzedający powinien zlecić zwrot pieniędzy za zamówienie. Po opłaceniu zamówienia, wpłata od razu trafia na rachunek sprzedającego - więc nie mamy technicznej możliwości, aby zlecić jej zwrot. 

Jeżeli sprzedający nie będzie wypowiadał się w dyskusji, to skorzystaj proszę z opcji "poproś o pomoc Allegro" - nasz doradca włączy się wtedy do dyskusji. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Paszek4
#7 Wielbiciel

Po kliknięciu poproś o pomoc ponownie są generowane wiadomości od bota. Nie mniej skoro pieniądze trafiają bezpośrednio do sprzedającego a nie czekają zabezpieczone aż paczka zostanie wysłana to odbija piłeczkę na sprzedającego. Swoją drogą bardzo słaby ten system, za to duży plus dla centrum społeczności za rzeczową i szybką odpowiedź. Temat do zamknięcia. Dziękuję i pozdrawiam

oznacz moderatorów