anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wystawić ocenę sprzedającemu wystawiającemu przez Allegro Lokalnie

Toudi_81
#7 Wielbiciel#

Jak wystawić ocenę sprzedającemu wystawiającemu przez Allegro Lokalnie

bo zauważyłem że sprzedający zaczynają kombinować poprzez allegro LOKALNIE

oznacz moderatorów
44 ODPOWIEDZI 44

Vryko
#18 Luminarz#

Niestety, nijak. A szkoda, bo jest tam mnóstwo kanciarzy i oszołomów, którzy teraz korzystają z tego, że nikt przed nimi nie ostrzeże...

agnieszka_snopek
#1 Nowicjusz#

no i działa to w drugą stronę. kupiłam przedmiot przez allegro lokalnie i jestem pod dużym wrażeniem obsługi klienta, ale poza smsem z podziękowaniami do sprzedawcy nie mam jak go pozytywnie ocenić 😞

oznacz moderatorów

Emik_2004
#3 Debiutant#

Właśnie na takiego trafiłem na AL, sprzedaje złom i wie dokładnie że nie mogę go ocenić i przestrzec innych ani odesłać złomu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Emik_2004 Zakup na AL, tam nie ma komentarzy, możesz złożyć reklamację z tytułu rękojmi.

oznacz moderatorów

dupek
#7 Wielbiciel#

Ja zostalem niedawno oszukany przez uzytkownika Kontrust (Marcin Olszewski). Allegro zwrocilo mi utracone srodki, ale uzytkownik praktycznie bezkarnie moze sprzedawac dalej przedmioty na portalu i nikt sie nie dowie o oszustwie (a moze oszustwach?) Jest to dla mnie kompletnie niezrozmiala praktyka Allegro.

oznacz moderatorów

paziallegro
#8 Zapaleniec#

Potwierdzam, allegro po części chroni dane oszustów, ja np. kupiłem słuchawki JBL od [edycja]. Słuchawki okazały się chińską podróbką, którą to mogłem sam sobie kupić za 70PLN. Brak komentarzy użytkowników nie chroni innych. [edycja] dalej ma wystawione przedmioty "podróbki" znanych firm JBL, Samsun Xiaomi itp.

oznacz moderatorów

an_an__an
#8 Zapaleniec#

potwierdzam, kupiłam orzechy włoskie które według sprzedającego zostały przebrane, są pyszne itd. W rzeczywistości co drugi z robakami, do tego potwornie gorzkie. Wszystkie nadają się do śmietnika. Sprzedawca w dodatku wyśmiał mnie. Hamstwo i oszustwo! 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@an_an__an Ale masz narzędzia, reklamacja z tytułu rękojmi( sprzedajacy odpowiada za towar) dyskusja i wresz cie POK, jak zadziałasz to sprzedajacy już nie będzie się śmiał: zacznij od dyskusji i tam opisz że to wszystko, ma 24godz na odpowiedź: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

a na zwykłym Allegro tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

an_an__an
#8 Zapaleniec#

dzięki za pomoc 

oznacz moderatorów

gkmaster
#7 Wielbiciel#

Zakładanie dyskusji do niczego nie prowadzi - ja już taką mam od kilku dni - to jest bezużyteczna wymiana zdań a allegro ma to głęboko w d... Zakupiłem pamięć RAM - niestety nie działa - użytkownik ma to gdzieś bo twierdzi że działała. Zdjęcie jest zgodne z przedmiotem sprzedaży, uszkodzenia nie widać - i tak o to nie mam kasy i towaru bo pamięć nadaję się do kosza. System AL to jedna wielka bańka dla oszustów. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@an_an__an Masz przycisk "problem z zamówieniem" Otwierasz dyskusję > masz wsparcie pracownika serwisu i nawet POK.

oznacz moderatorów

an_an__an
#8 Zapaleniec#

Dzięki 

oznacz moderatorów

Dorinda83
#1 Nowicjusz#

To nie rozwiązuje problemu. Właśnie otrzymałam zwrot pieniędzy za brak towaru, ale straciłam czas na procedury z tym związane, gdyż Sprzedająca milczała jak kamień, lekceważyła zarówno mnie, jak i komunikaty ze strony Allegro. Sprzedająca jakby nigdy nic nadal wystawia swoje produkty, czekając na kolejnych klientów do oszukania. Serwis Allegro Lokalnie sprzyja nieuczciwym ludziom, bo nie ponoszą oni żadnej kary za swoje nieetyczne zachowanie, ich konto nie jest usuwane, ani nawet nie można ostrzec innych. Na "zwykłym" Allegro kupuję bardzo często i od wielu, wielu lat, nigdy nie zdarzyła się taka sytuacja. Na Allegro Lokalnie kupiłam pierwszy raz i ostatni. Zastanawiam się tylko, co stoi na przeszkodzie w XXI wieku, że Allegro nie jest w stanie wprowadzić opcji oceny Sprzedawcy.

oznacz moderatorów

gremi_gm
#9 Pomysłodawca#

Absolutnie się z tym zgadzam. Już od dłuższego czasu omijam Allegro Lokalnie. Nie będzie możliwości oceniania - nie zaufam tam już nikomu.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

Nie wszyscy na AL są kombinatorami > na zwykłym Allegro też się zdarzają braki towaru czy inne felery. Wystarczy poczytać wpisy na AG. Ja osobiście kilkanaście razy kupowałem na AL > problem z uszkodzonym przedmiotem miałem 2 razy > za pierwszym musiałem włączyć Allegro w dyskusję, ża drugim po zgłoszeniu sprzedającemu > bez dyskucji > dostałem w ciągu 2-óch dni zwrot kasy > bez odsyłania przedmiotu > napisał "do śmietnika"

Wszystko zależy na jakiego człowieka sie trafi > niezależnie od platformy sprzedażowej.

oznacz moderatorów

gremi_gm
#9 Pomysłodawca#

I właśnie po to powinny być oceny i komentarze, żeby takiego kombinatora "odstrzelić". Ja czuję się źle z tym, że przed kombinatorem nie mogę ostrzec innych. 

"Wszystko zależy na jakiego człowieka sie trafi" - a jak są komentarze, to szansa trafienia na złego robi się minimalna. 

oznacz moderatorów

Client:108359588
#7 Wielbiciel#

zgadza sie, sam przekonalem sie dzis ze na allegro lokalnie jest pelna samowolka, sprzedajacy robia co chca bo wiedza ze w razie w i tak nie dostana negatywu, z kolei allegro nie chce wywiazac sie z regulaminu i nakladac ograniczen na konta oszustow, o ile ci zwroca srodki, wywiazanie sie z umowy nie ma dla serwisu zadnego znaczenia najwazniejsza jest prowizja od sprzedazy. Nie ma co sie sugerowac tym, ze sprzedajacy ma konto od x lat skoro nie ma mozliwosci zweryfikowania czy byl aktywny czy nie oraz jak czesto nie wywiazal sie z umowy

oznacz moderatorów

paziallegro
#8 Zapaleniec#

Potwierdzam, allegro po części chroni dane oszustów, ja np. kupiłem słuchawki JBL od Matti4557 (Mateusz Kubel). Słuchawki okazały się chińską podróbką, którą to mogłem sam sobie kupić za 70PLN. Brak komentarzy użytkowników nie chroni innych. Matti4557 (Mateusz Kubel) dalej ma wystawione przedmioty "podróbki znanych firm JBL, Samsun Xiaomi itp.

oznacz moderatorów

gkmaster
#7 Wielbiciel#

Wsparcie POK - to jakiś żart. Oni w niczym nie pomagają. Przyglądają się dyskusji - jedyne co odpisują to "zalecamy kontakt ze sprzedającym" no i? 

oznacz moderatorów

pelindolok
#1 Nowicjusz#

Dosłownie ten sam problem, kupiłem od ziomka używany sprzęt i aż mnie zszokowało jak dobrej jakości był. Chciałem wystawić mu dobrą ocenę a tu... Fajnie by było gdyby można było chociaż dać + albo - za wiarygodność na przyszłe sprzedaże.

oznacz moderatorów