anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

konto do gry f2p valorant

Client:104212704
#7 Wielbiciel#

Witam, zostałem oszukany w dosyć śmieszny sposób 

Kupowałem konto Valorant, zapłaciłem 160zł za pełne konto valorant (czyt. Login/ Hasło do Valorant , e-mail i hasło do e-maila)

Sprzedający wysłał mi zdjęcie podartej kartki papieru z samym e-mailem, który miał zmienione hasło 16 dni przed moim zakupem (tak komunikuje Google, przy probie wejścia na dany adres e-mail).

Całość przed odebraniem konta nagrałem, na nagraniu widać jak odbieram konto, dane który dał sprzedawca są wybrakowane o samo konto Valorant, a ponadto nawet nie dzialaja.

Pytanie do serwisu: Dlaczego pozwalacie szerzyc sie takiemu patologicznemu oszustowi? Odrazu po moim zakupie wystawil 1:1 Ogloszenie z tym samym kontem. Rozpoczalem dyskusje allegro w ktorym przyznali mu racje odmowy zwrotu/reklamacji co jest dla mnie chore, jak mozna odmowic reklamacji produktu ktorego nawet kupujacy nie otrzymal? nie bede tutaj wstawial dowodow, bo nie jest to portal od tego, dowody moge wyslac jesli ktokolwiek sie tym zainteresuje i odezwie pod postem.

Dlaczego wasz regulamin jest tak dziurawy, ze na to pozwala a wy nic nie robicie z oszustami? Wiem ze moge wypelnic ten formularz po 5 dniach od zakupu w ramach Allegro Protect, ale nie zmienia to faktu ze oszust nadal ma te pieniadze i nadal oszukuje bezprawnie.. Totalna patologia

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104212704 Zapoznałam się z dyskusją i nigdzie doradca nie wspomina, że sprzedawca ma prawo do odmowy zwrotu - tutaj o zwrocie nie było mowy, bo zakup był od osoby prywatnej. Doradca jedynie napisał, że nie może podważać decyzji reklamacyjnej sprzedawcy - i to jest prawda, taką moc ma jedyni sąd. Dyskusja została założona dzisiaj, zatem nie trwa nawet jeden dzień, a doradca już wskazał Ci do wypełnienia formularz Allegro Protect. Rozumiem Twoje zaniepokojenie, sprzedawca zostanie przez nas zweryfikowany, ale nie będziemy Cię informować o ewentualnych krokach, ze względu na ochronę danych osobowych. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dobra, ale czemu przyzwalacie na to że sprzedawca wstawia te same ogłoszenie po moim zakupie? Bo ja już nie mam cierpliwości pisać wam że mam dowód na to że zostałem oszukany, bo jak wspomniałem wcześniej macie to gdzieś.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I co mi da formularz do wypełnienia, skoro ja bede mogl dopiero wypelnic go 5 maja? Nie mam pojecia co wy robicie w tej moderacji zamiast weryfikowac tego typu ogloszenia. Nie jestem pierwszy ktory sie nadzial na takie cos, jest masa tematow na tym forum na temat kont do valorant, nasza jedyna pomoc to allegro protect, pomoc która jest loterią, bo nawet nie wiesz czy te pieniądze odzyskasz. A oszuści? Minie conajmniej miesiąc od momentu odwołania sie po własne pieniądze nim zostaną zwrócone, a tego typu ludzie zdążą zapewne oszukać kolejne 3 osoby.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:104212704  Przyzwalają na dalszą sprzedaż ze względu na ochronę danych osobowych. Poniał ?

Dawno minęły czasy kiedy wyrok wykonywał kat na rynku miejskim, publicznie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

To wogóle nie ma związku z tym co napisałem, co ma ochrona danych osobowych do tego że ktoś oszukuje na sprzedaży w serwisie allegro?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dobra, to mam propozycje, weź wstaw z 5 ogłoszeń z kontami do gier, ja je kupie a ty mi wyślesz kartke papieru zamiast danych do konta, odwołam sie przez allegro protect i razem pomnożymy pieniadze x2. Przecież to niema żadnego sensu, wasz regulamin odnośnie kont f2p stoi na jednej nodze chwiejacej sie, i jedyne co go powstrzymuje od upadku to wasza moderacja ktora na takie cos przyzwala, pomimo ze niema to żadnego realnego sensu i prawa bytu w swietle praw czlowieka

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie wystawimy bo za jedno konto to może protect zwróci, ale za pięć to wątpię.

Nie opłaci się.

A znasz takie przysłowie:  nie zabijaj kury co znosi złote jaja !

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ale ta polityka regulaminu działa właśnie w te strone, w upośledzoną strone, nie mówie fr pisząc takie coś, tylko daje przykład w jaki sposób można abuse'ować właśnie ich skrajnie ubogi regulamin dot. kont. Skoro typ mógł bezkarnie sobie mnie okraść nie dając mi tego co sprzedawał to jaki ta dyskusja ma sens? dyskusja allegro w sensie

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:104212704 a kto powiedział że dostaniesz kasę z Protect, jak sprzedawca poprawnie odrzuci reklamację możesz dostać odmowę 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ale w jakim świecie ktoś z dowodami na oszustwo może nie mieć racji? nie wiem pod jakim kamieniem żyjesz wraz z moderacją allegro 

oznacz moderatorów