anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem felgi z oponami

WebSpideyJV
#8 Zapaleniec#

Witam, zapłaciłem na Allegro Lokalnie prywaciarzowi za opony i felgi 600 zł ale nie dopatrzyłem że pisze "Odbiór osobisty" a felgi są daleko mnie bo 380 km w jedną strone, teraz sprzedający mi każe dopłacić za wysyłke kolejne 600 zł a ja nie chce tyle płacić za kuriera, co moge zrobić w takiej sytuacji ? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

To nie kupuj, napisz że rezygnujesz  z tego powodu, Nic nie zrobi Ci.

oznacz moderatorów

WebSpideyJV
#8 Zapaleniec#

A co jak już zapłaciłem za nie ? pisałem że nie dopatrzyłem, czy allegro w takim wypadku pomoże ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak zapłaciłeś jak z odbiorem osobistym? teraz pozostaje dogadanie się!

oznacz moderatorów

WebSpideyJV
#8 Zapaleniec#

A co jak dogadanie sie polega na tym że on sobie liczy nie wiadomo ile teraz za wysyłke ? czyli ponad 600 zł ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

cóż , jak miałeś oczy z guzików podczas zakupu to teraz trzeba się dogadać . Wygeneruj etykiety , zapłać sprzedawcy za pakowanie , kurier obierze i Ci dostarczy .... może taniej , może i nie .

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@WebSpideyJV @Umowę pomiędzy dwiema osobami prywatnymi można rozwiązać tylko za porozumieniem obu stron tej umowy. 
Jeśli jedna ze stron nie zgadza się na rozwiązanie umowy to nic nie zrobisz. 

Klikając KUP TERAZ zaakceptowałeś warunki oferty w tym to, że towar należy odebrać osobiście. 

Jeśli sprzedający nie zgodzi się rozwiązać umowy to postaje Ci ponieść koszty dostawy lub pojechać odebrać osobiście. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Skoro jemu wychodzi 600zł za wysyłkę to zwyczajnie poszukaj tańszej wykup usługę wyślij mu oplacone etykiety i umów odbiór paczki kurierem od niego z lokalizacji jaką ma na odbiór osobisty. @WebSpideyJV nikt cię nie zmusza do korzystania z jego formy wysyłki.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@WebSpideyJV w przypadku zakupu na Allegro Lokalnie kupujesz od osoby prywatnej, która nie ma obowiązku przyjęcia twojego odstąpienia od zakupu. W tej sytuacji najlepiej będzie spróbować porozumieć się ze sprzedawcą. Może zgodzić się na twoją rezygnację z zakupu. Jeżeli nie, warto rozważyć inne opcje wysyłki. Jeśli potrzebujesz naszej pomocy w mediacji ze sprzedawcą, polecam założyć dyskusję i skorzystać z opcji [poproś o pomoc allegro], wypowiemy się i przedstawimy możliwości. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów