anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupilem laptopa dzis o 16 30 mam podejrzenie ze oszukano mnie co zrobic?

yermonias
#7 Wielbiciel#

witam kupilem laptopa i oplacilem ale brak kontaktu z sprzedajacym oplacilem dzis o 16:30 wiem ze musi minac 12h zanim sprzedajacy bedzie mogl wypacic z konta allegro gdzie mam zglosic sprawe by wstrzymano wyplate sprzedajacemu ktory mnie oszukal?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

az1rael
#21 Demiurg#

@yermonias najpierw sprawdzimy link z którego kupiłeś. Wklej go tutaj. Jak kupiłeś na zwykłym allegro to normalne bo firmy nie pracują w weekendy a na lokalnie sprzedawca ma 7dni aby zakup nadać.

oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#

f38d0f14-4525-4f60-bef9-8124e1b2d9c1 alegro lokalnie

oznacz moderatorów

Client:35386082
#10 Popularyzator#

A dlaczego uwazasz, ze Cie oszukal?
Dzis sobota, moze nie odpisywac na maile.

oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#

Parametry w opisie inne później zdjęcie wysłał parametry inne, a jak napisałem że jednak rezygnuje proszę o zwrot wypłaty to już nic nie pisze a co 30min się loguje to już jasne że oszustwo

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@yermonias Powinien wysłać to co opisywał. Jeśli na późniejszym zdjęciu jest co innego, to faktycznie będzie to niezgodność z umową i powinien Ci odpisać o co chodzi. Może po prostu pomylił zdjęcia/aukcje. Mamy sobotę, nie musi siedzieć cały czas przy kompie, ale powinien zrealizować to co zamówiłeś (w stosownym czasie). Przynajmniej nie kupiłeś przez podesłany link, to możesz być pewny ewentualnego wsparcia od Allegro.

Jeśli loguje się co 30 minut, to może komp mu szwankuje, albo jego telefon wychodzi z zasięgu i wraca.

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jednego jestem pewny @yermonias jakby tam był 8gb rtx 3060 to ten laptop nie kosztowałby 750zł

oznacz moderatorów

Client:35386082
#10 Popularyzator#

A skąd wiesz, że Cię oszukał?
Linka dostałeś od kogoś do 'allegro lokalnie'? jeżeli tak to przepadło, idź na Policję.
Jeżeli to Allegro to anuluj/zwróć zakup i po sprawie, jeżeli to pryawtny to musi się zgodzić na anulowanie transakcji.

oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#

Od nikogo żadnych linków nie dostałem, normalnie było kup teraz na allegro lokalnie

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

Masz w swoich zakupach na allegro?

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#

Mam w moich zakupach allegro lokalnie

oznacz moderatorów

Client:128117527
#7 Wielbiciel#

To 7dni ma na wysłanie.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Od kogo, zakup masz na Allegro?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @yermonias. Widzę, że już kontaktowałeś się ze sprzedającym, jednak zachęcam Cię do rozpoczęcia Dyskusji na Allegro Lokalnie. Dzięki temu doradcy będą mogli włączyć się do rozmowy i pomóc Ci w wyjaśnieniu tej sytuacji ze sprzedającym. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

yermonias
#7 Wielbiciel#

Witam, właśnie tak zrobiłem. 

oznacz moderatorów