Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:38139667 Poproś o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
W ostateczności wystąp o zwrot pieniędzy; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Prozba o pomoc i zwrot pieniedzy przez Allegro poza sprzddajacym zostala mi odrzucona. Allegro caly czas utrzymuje ze powinnam po prostu odeslac produkt. Mimo opinii Dysona i moich wlasnych odczuc a propos bycia czescia nielegalnego procederu.
@Client:38139667 Napisz coś więcej. O co chodzi i dlaczego podróbka. Nie zaczynaj od awantur ze sprzedającym. Dzwoniłeś do niego, pisałeś ?
Nie zaczelam od awantury. Ale aktualnie w tej fazie sie znalezlismy. Nie rozumiem dlaczego jestem zmuszana do pojscia na reke komus kto sprzedal mi podrobiony towar a oddanie mi pieniedzy jest uzywane tutaj do szantazu. Wyslalam im certyfikat Dysona o niekegalnej kopii a sprawdzenie numeru seryjnego produktu ktory mi wyslali nie mogloby byc banalniejsze na stronie Dysona...
@Client:38139667 Allegro odmówiło Ci pomocy w Dyskusji i odmówiło wypłaty rekompensaty z POK po zakupie podrobionego produktu?
Masz dokumenty potwierdzające, że towar nie jest oryginalny? Sprzedawca odmawia zwrotu pieniędzy?
Napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158&subjectId=460985e0-b... zgłoś problem, dołącz ten certyfikat i upomnij się o rekompensatę. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy.
Chyba że sprzedający chce Ci oddać pieniądze. Wtedy odeślij mu towar i podaj nr konta do zwrotu środków.
@Client:38139667 w prowadzonej ze sprzedającym dyskusji możesz poprosić o naszą pomoc. Zakupy na Allegro są bezpieczne, więc z pewnością otrzymasz zwrot wpłaty. Po uznaniu reklamcji sprzedający zwróci Ci wszystkie koszty również odesłania do niego przedmiotu, możesz więc spokojnie odesłać reklamowany przedmiot.
Poprosilam juz kilkakrotnie niestety stoicie murem za sprzedajacym, ktory tak naprawde w tej sytuacji jest podejrzanym o przestepstwo jakim jest handel nielegalnymi produktami, a wy wymuszacie na mnie odeslanie im dowodu.
@Client:38139667
nielegalna podrobka
Żadna podróbka nie jest legalna.
Jak masz problem i oczekujesz pomocy - to napisz w czym możemy Ci pomóc, a nie tylko chwalisz się, że go masz.
Jest kiedy ktos oficialnie sie do niej przyznaje nazywajac ja kopia.
Jestem nowa jesli chodzi o jakiekolwiek fora, probowalam uzyskac jakies wsparcie w Allegro i otworzylam niechcacy ten watek, o powiadomienia o odpowiedziach wpadly mi do Spamu...
Chodzi o podrobina suszarke Dysona ktora zostala mi sprzedana jako origonalna. Zepsula sie i serwis Dysona odmowil naprawy i wystawil mi certyfikat ze to podrobka. I... zakazal odsylanie do sprzdajacego. Probuje odzyskac pieniadze a sprzddajacy zmusza mnie do odeslania produktu przed zwrotem kosztow. Aktualnie Allegro stoi po jego stronie. Dodam ze to firma nie osoba fizyczna.
@Client:38139667 Tak produkt musisz odesłać sprzedającemu. Zachowaj sobie jednak dokument serwisu, sprzedawcy możesz udostepnić kopię.
Sprzedawca musi ci zwrócić wszystkie koszty łącznie z kosztem odesłania. Jeżeli będzie stwarzał problemy rozpocznij tak zwaną dyskusję, instrukcja pod tym linkiem: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/blog/dyskusja-na-allegro/ba-p/324580
No i tu mam inne dane: od Dysona i teraz teraz takze prawnika. Produkt jest dowodem i nikt nie ma prawa zadac jego zwrotu, zlaszcza ze przedstawilam dowody oszustwa, ktore same w sobie sa podstawa do zwrotu kosztow. W razie nie podjecia takich krokow bede skladac zawiadomienie w prokuraturze.
@Client:38139667 Produkt może by dowodem w sądzie, ale tu jest tylko produktem. Jezeli chcesz otrzymać zwrot pieniędzy to musisz odesłać produkt (to nie szantaż tylko wymogi Allegro). Jak Ci nie odpowiada taka forma, to złóż jak zapowiadałaś zawiadomienie do prokuratury i tam się domagaj zwrotu kosztów (oczywiście sądownie)
@A3dam "Żadna podróbka nie jest legalna."
Eeee... tam, właśnie że są całkiem legalne podróbki. Nazywa się to licencja.
Ot chociażby dawne, już zapomniane polskie Fiaty.