Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem załamana tym czymś, co niby jest nazywane Allegro Lokalne. Wygrałam u użytkownika [edycja] odkurzacz a że za tanio, to sprzedał komuś innemu. Okej, wiadomo nie chce być stratny, ale do dziś nie otrzymałam zwrotu wpłaty. Pracownik Allegro się nie kwapi, zlewa zwyczajnie te temat a [edycja] zupełnie olał tzw. dyskusję i się zupełnie nie odzywał! Pracwnik Allegro[edycja] w tej dyskusji, a [edycja] się nie odzywał! Dopiero jak tego drugiego pogoniłam, że sprawę zgłoszę jutro na policję, to łaskawie odpowiedział że pomdałam jemu błędne dane! Ma screena na potwierdzenie że dane są zgodne i czekam do jutra, ale jestem oburzona tym całym Allegro Lokalnym! Na zwykłym Allegro to by tak nie podskakiwał a pewnie i Pracownik Allegro byłby bardziej kompetentny! Ja bynajmniej już nigdy na tym [edycja] niczego więcej nie kupię!
@Online-kauf Wystąp o zwrot wpłaty z POK; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy 🙂
Dzięki, no to wiem, ale chodzi o sam fakt, że sprzedający na tym AL nie kwapi się nawet na odpowiedź w dyskusji a Pracownik Allegro albo się dopiero uczy jak pracować, albo jest leniwy i dyskusja się przeciąga. Chyba to ta nie powinno wyglądać, a to AL faktycznie może być okazją do nadużyć.
Tak na marginesie - fajny post, pokazujący realia zakupów na Lokalnie 🙂
@Online-kauf Na czym polegało "pajacowanie" ?
Chciałem tylko nieśmialo zauwazyć że przynajmniej 80% w wypowiedziach "pracowników"allegro w dyskusjach to sa zwykłe komentarze systemowe. Czasem zupełnie odbiegające od tematu dyskusji.
No i to się zgadza, ale i ja o tym wiem.
Pracownik Allegro kilka razy wrzucał ten sam tekst zamiast, chociażby po drugim razie może już tak konkretniej się zająć problemem, że ja ani twaru ani zwrotu wpłaty nie mam a ten sprzedajacy nawet się nie kwapił odezwać. Kiedy już to zrobił, bo gopostraszyłam że sprawę oddam na policję, to opowiedział że podałam jemu błędne dane do zwrotu jakbym miała w tym właśnie interes! Pracownik Allegro zamiast przemówić sprzedającemu o rozsądku, to mnie kazał poprawić te dane! Więc chyba ja jestem tu czemuś winna! Dostał zrzut obrazu i błędu nie ma! To AL jest do niczego, o nie masz żadej gwarancji że sprzedający ten towar tobie wyśle, czego na zwykłym A jednak prawie nie ma.
opowiedział że podałam jemu błędne dane do zwrotu jakbym miała w tym właśnie interes! Pracownik Allegro zamiast przemówić sprzedającemu o rozsądku, to mnie kazał poprawić te dane!
Dobre, fajny pracownik 🙂
Odpowiadam do własnej odpowiedzi, żeby tak wszyscy to widzieli i tak sobie myślę że to AL jest doskonałym rozwiązaniem dla sprzedających. Otóż taki sprzedający zwłaszcza na licytacji w AL może na przykład te towar tak długo wystawiać aż spodoba się jemu cena, jaką oferuje kupujący. Jak jednak nie, to nie sprzeda tego na AL! A i przy okazji może się nawinąć ktoś zainteresowany, co zapłaci więcej i kupi towar na legalu już poza AL! Także taki sprzedający zyskuje dodatkowo prowizję, którą traci przecież Allegro, omija go ewentualnie negatyw a dodatkowo może sobie zrobić darmowe źródło przychodu, coś w rodzaju nieoprocentowanego kredytu. No same superlatywy i jak tu z nich nie skorzystać! 😉
Tak, omija go negatyw, na Allegro Lokalnie nie wystawisz negatywa ani pozytywa. Jakiś czas temu, kilka miesięcy, Allegro informowało o planach wprowadzenia systemu komentarzy na Allegro Lokalnie, ale te informacje zostały usunięte. Obecnie nie ma takich planów.
@Online-kauf, przykro mi, że masz do czynienia z taką sytuacją. Z tego, co widzę, w Dyskusji wypowiedział się pracownik Allegro. Na konto Sprzedającego są nałożone ograniczenia, a jeśli sprawa nie zostanie wyjaśniona, możesz złożyć wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących.
Dziękuję i wszystko to mi jest wiadome, co jednak nie zmienia faktów, które wyżej opisałam a które zapewne będą skrupulatnie wykorzystwane przez takich jak ten co go zamiast upublicznić i napiętnować, to go jeszcze chronicie! Brawo! 😉
@Online-kauf, nie zajmujemy się tu wymierzaniem sprawiedliwości, nie może być więc mowy o napiętnowaniu kogokolwiek. Ze swojej strony podjęłam kroki, które miały na celu zwiększyć szansę na to, by osoba z podobnym problemem miała szansę trafić np. na ten wątek i zapoznać się z nim.
Tak, to w sumie racja! Dzięki, właściwie mi też o to chodziło żeby innych przestrzec.
Widzę że nawet tytuł postu zmieniliście, czyli "prawda w oczy kole" 😄
To jest dzisiejsza odpowiedź i czarno na białym, że towar sprzedany został poza Allegro a koleś nie odzywał się na początku, bo był pewnien że "piniedze" z mojego przelewu są już jego! W końcu pewnie po tym poście Pracownik Allegro wytłumaczył co nieco sprzedającemu. 😜