Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,sprzedający straszy mnie sądem ,jak nie zapłacę zostanie wszystko anulowane ?
@Client:51690810 A co zrobiłeś?
Wylicytowałam i chce odmówić jest chamski a myślałam że to nowe urządzenie nie doczytałam chyba mam prawo zrezygnować on twierdzi że nie i że poda mnie do sądu jezli nie zapłacę jutro do 15 , i żądał szybkiego przelewu .
@Client:51690810 Niby zawarłaś umowę kupna przez wygranie licytacji > ale na AL są takie dziwne regulacje, że możesz nie opłacić aukcji (dlatego mnóstwo głąbów licytuje dla zabawy) > nic Ci nie zrobi > nawet jak by Cię podał do sadu (wątpię, żeby mu się chciało) > napisz, że rezygnujesz i czekaj co będzie dalej > założę się, że nic.
Ja też ostatnio miałem takiego łachudrę Stasia co wygrał i się więcej nie odezwał > po 3 dniach aukcja się wznowiła > jak napisałaś, że rezygnujesz z wpłaty to przynajmniej jesteś ok.
No anuluję się po kilku dniach powiedziałam mu żeby sobie wystawił ponownie wszystko grzecznie ale on twierdzi inaczej i że natychmiastowy przelew
Powiedział że czeka na przelew do jutra do 15
Chce wystąpić o dane do allegro
@Client:51690810 Allegro nie udostępnia danych
Niech sobie straszy, wielu straszyło.
No właśnie chce jakieś odstępne 500 zł a jak nie to sad bo już tak wygrał jedną sprawę
@Client:51690810 Niech Ci wklei tutaj skan wyroku > raczej tego nie zrobi
Napisz że syn lub córka przypadkiem coś nacisnął w telefonie lub że ktoś włamał ci się na konto. To najczęstsze tłumaczenia pseudo licytowaczy .
Po pierwsze. Zawarcie umowy sprzedaży następuje w chwil przybicia (art 70² § 2 KC).
Po drugie. Prywatny sprzedawca nie ma obowiązku przyjmowania zwrotów. Tu obowiązuje zasada "widziały gały co kupowały".
Po trzecie. Sprzedawca ma prawo domagać się na drodze sądowej realizacji zawartej umowy. Poinformowanie kogos, o skierowanie sprawy na drogę sądową, to nie jest strasznie. Prawo do sądu jest jedynym z podstawowych praw obywatelskich (i nie podlega ono ograniczeniu nawet w drodze ustawy).
Czyli nie ma przelewu nie ma produktu
Ale nie może podać moich dany bez mojej zgody ?
@Client:51690810 Jeżeli do sądu to może
Twoje dane dostanie od allegro adwokat się o nie zgłosi do pozwu cywilnego. 500 zł odstępnego co było przedmiotem transakcji i za ile bo o 500 to nie pójdzie ale o 5000zł już tak koszty sądowe zapłacisz ty, zastepstwo procesowe itd także. Prywatny sprzedawca nie musi przyjmować zwrotów i sprawę w sądzie cywilnym założyć też może o ile kwota jest warta świeczki.
2000 tysiące to nie mogę z tego z rezygnować ? Wogole coś nie tak bo on już domaga się przelewu
To co mam zrobić jeśli go ładnie poprosiłam a on że mam zapłacić
@Client:51690810 albo udajesz głupa i liczysz że nie pójdzie do sądu albo oplacasz swój towar i sprzedajesz go potem na portalu. 2k to już gra warta świeczki zwlaszcza że jak wygra to nic nie zapłaci a wg prawa zawarliście umowę przybijając aukcję. Pokaż ofertę zobaczymy czy legitna i nie ma jakiś przekłamań