anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nowa strategia imposyu

Bpiotrek000
#7 Wielbiciel#

czy to nowa strategia impostu jak zniszcz komuś wekend przystając sms w sobotę o północy że jest przesyłka i dając na odbiór 12h i za to jeszcze ja płacę

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

To pytaj ich a nie nas, masz infolinię to dzwoń: 722 444 000 lub 746 600 000.

oznacz moderatorów

Bpiotrek000
#7 Wielbiciel#

Rozmawiałem z konsultantem no i to że nie dostałem SMS ani maila są winni wszyscy ale nie oni

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Na odbiór masz 48h od umieszczenia. Zakupiłeś że Smart to załapało się na weekendowa paczkę. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Bpiotrek000 Jeśli dostałeś SMS z terminem odbioru 12 godzin, to jest to przypomnienie o nieodebranej paczce, a nie pierwsze powiadomienie. Skoro przyszło w sobotę o północy, to znaczy że paczka czeka na odbiór co najmniej od piątku, od 12-tej w południe. Musiałeś wcześniej już dostać jedno powiadomienie o tej paczce

oznacz moderatorów

Bpiotrek000
#7 Wielbiciel#

Nie dostałem wcześniej SMS ani maila 

Dopiero w sobotę o północy przyszły oba i paczka była w paczkomacie 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Bpiotrek000 Normalnie na odebranie paczki jest 48h, więc na pewno czekała dłużej. Łatwo to sprawdzić wpisując numer do śledzenia. Być może wcześniejszy SMS nie został prawidłowo wygenerowany, albo powiadomienie przyszło na aplikację (jeśli używasz)

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie możliwe. Widziałam kurierów po 22 tu się zgodzę, może jakiś naprawdę miał nawał roboty na 2 strefach (bo kolega na urlopie). Ale 12h na odbiór jest nie możliwe, regulaminowo mają 48h i nigdy paczka nie jest w paczkomacie krócej.

Jesteś pewien, ze to nie jest kolejny sposób na wyłudzenie danych do konta bankowego? Mogą naciągać na zasadzie, ze masa ludzi będzie chciała przedłużenie wykupić. A trefne smsy podszywające się pod INPOST przychodzą od dawna.... Jest to tzw maskowanie numeru i zwyczajna próba oszustwa. Masz tam w ogóle w tym smsie numer paczki, która do Ciebie idzie? Bo zwykle w oszukanych nigdy ich nie ma...

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@AnnaG-Antyki Raczej jest to drugie przypomnienie o nieodebranej paczce, która czeka od piątku w południe

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

No to przecież powinien mieć poprzedniego smsa w tej samej wiadomości.... Ale lepiej dmuchać na zimne, z miesiąc temu dzwoniła do mnie klientka bo jej Inpost kazał dopłacać. A paczka była już w drodze do paczkomatu i Inpost żadnej dopłaty nie chciał. Masa tego ludziom przychodzi, a teksty się zmieniają. Lepiej niech 5x sprawdzi niż zgubi parę tysi z konta.

oznacz moderatorów