anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszuści mający odznakę "Często sprzedaje"

CZADER3
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Czy allegro mogłoby troszkę ulepszyć funkcjonowanie tej odznaki w przypadku oszustów?

Mam na myśli przykład oszusta od którego kupiłem przedmiot, miał to oznaczenie bo wystawił wiele aukcji/ofert i nie wysyłał przedmiotów, jednak allegro go odznaczyło bo doszło do zakupu przedmiotów.

Mam również pytanie czemu takie osobniki mające ograniczenia na koncie w związku z oszustwami nie mają zamykanych ogłoszeń, tylko ludzie ciągle mogą kupić przedmioty i opłacić zakup przez PAYu i potem bujać się kilka tygodni z ich odzyskaniem?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @CZADER3! Dziękuję za Twoje zgłoszenie! 
Wobec konta sprzedającego, u którego dokonałeś zakupu podjęliśmy odpowiednie działania. 
Rozumiem, że w Twojej opinii jest to podejrzane konto, jednak jego aktywność nie wskazuje na poważne naruszenia, a oznaczenie "często sprzedaje" nie jest przyznawane każdemu, kto ma dużo transakcji, ale nie są one zrealizowane. 
W przypadku tej transkacji, złóż proszę wniosek o Allegro Protect, taka możliwość pojawi się 29 stycznia od 15:53, pomożemy! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CZADER3
#7 Wielbiciel#

To co jest poważnym naruszeniem, skoro oszustwo na 600zł nim nie jest, a w dyskusji dostałem informację że to konto już wcześniej miało nałożone ograniczenia?

Przecież ktoś ciągle może kupić te przedmioty i kolejna osoba będzie musiała czekać kilka tygodni na zwrot bo ten oszust nie wyśle przedmiotu ani nie zwróci sam z siebie pieniędzy, albo nawet będzie trzeba marnować prywatny czas i iść zgłosić na policję jak ktoś sobie tego zażyczy do wniosku Allegro Protect...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CZADER3 konto zostało zweryfikowane i podjęliśmy wobec niego działania. 
Nie mogę udzielić więcej informacji w tej sprawie, ani informować o wewnętrznych procedurach związanych z blokadami kont.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów