Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Deepdream79 słowo przeciw słowu 😞 Ciężki temat, daj link do oferty ?
Płyta po 39 latach tak nie wygląda. Nie da się tego słuchać, bo uszy krwawią. Jest to bootleg kiepskiej jakości.
sądząc po widocznych numerach Matrix / Runout , to nie jest pirat ani bootleg / jest to pierwsze wydanie europejskie tego albumu / w tej chwili wartość kolekcjonerska wacha się od 40 do około 120 euro w zależności od stanu egzemplarza
Miałem to coś w rękach i robiłem odsłuch. Tego nie da się słuchać. Czy płyta i okładka po 39 latach wygląda jak nowa? Zero rys na płycie i zagięć, cokolwiek. Jeśli to nie bootleg, to po prostu podróbka.
kolekcjonuje płyty od prawie 50 lat / w swojej kolekcji mam też starsze ode mnie, niektóre wyglądają jak nówki, ze sklepu / kwestia dbałości, przechowywania itp.
Rozumiem Cię. Ja też w tym siedzę, może nie 50 lat, ale sądzę, że jesteś w błędzie. Potrafię odróżnić nową płytę od starej. Wszystko pachnie nowością. Brak jest typowych wgnieceń w okolicach środka płyty od trzpienia talerza. Do tego szumy przy odtwarzaniu.
rozumiem, ja widzę tylko to co na zdjęciu / musiałbym mieć ją w "ręce" by stwierdzić na pewno
Znasz może rzeczoznawcę w okolicach Poznania, Bydgoszczy? Ja tego nie podaruję, bo teraz wyszło, że to ja jestem oszustem podmieniając płyty. Jestem zdruzgotany 😞
Widzę, że nic tu po mnie. Szkoda gadać...
Nie zamykaj dyskusji dopóki nie zwróci Ci kasy, odznacz jako nierozwiązaną.
Tak właśnie robię. Nie mam zamiaru zamykać. Poloceono mi jeszcze poczekać na Allegro Protect, a jeśli to nie zadziała, to będę się starał o chargeback w banku. Dzięki za wsparcie.
Po 14dniach odznacz ją jako nierozwiązaną.
@Deepdream79 przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Widzę, że prowadzisz dyskusję w której wypowiadają się już pracownicy Allegro oraz prowadzisz korespondencję e-mail z nami na ten temat (w sprawie nr 31952080).
Widzę, że umówiliście się z Doradcą na kontakt w tej sprawie w poniedziałek, więc poproszę Cię o cierpliwość.
Zauważyłem, że często używacie słowa OSZUST/OSZUSTWO. Macie świadomość co kryje się pod tymi pojęciami? PRZESTĘPSTWO w pełnym tego słowa znaczeniu -art. 286KK, czyli ścigane z urzędu.
Chodzi o sytuację, gdy ktoś celowo wprowadza w błąd celem uzyskania korzyści.
Proponuję złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w prokuraturze lub policji oraz rozważyć powództwo cywilne w oparciu o naruszenie przepisów KC oraz prawa konsumenckiego. Ostatnia rzecz to maruszenie Regulaminu i zwrócenie się do Allegro w tejże sprawie.
Jeśli chodzi o rozstrzyganie sporu prawnego/konsumenckiego to pierwszą i najistotniejszą kwestią są świadkowie. Zastanów się dobrze i przypomnij- przy otwieraniu paczki (oraz stwierdzeniu, że jej zawartość nie jest tożsama z przedmiotem zakupu) na pewno była obecna jakaś osoba 😉 najlepiej jakby to były conajmniej 2 osoby:)
Powodzenia!
To już nie ma znaczenia. Allegro przyklepało moją winę i to ja zostałem oszustem podmieniając płyty. Na dowód tego, że jest inaczej, kupiłem dzisiaj na Allegro tą samą nową płytę tego samego wykonawcy, ale to i tak nic nie zmieniło. Dalej jestem oszustem według Allegro. Dlatego przepraszam za słowa, ale wy#$&@dalam z tego miejsca i rezygnuję z zakupów w tym **piiip**o sklepie. Proponują mi Allegro Protect, ale to nie zmienia faktu, że według nich nadal jestem tym złym. Oczywiście skorzystam z tego przywileju, a później spadam... Nie mam już nerwów ani cierpliwości do tego wszystkiego. Podałem Allegro wszystko jak na tacy. Niestety napisali, że nie potrafią rozwiązać tego problemu, bo nie są sądem. Kraj **piiip**ów, oszustów i złodziei razem z tym **piiip**nym rządem na czele.
Allegro samo sobie strzela w piętę, w dodatku przez kolano. Coraz więcej ludzi odchodzi i pewnego dnia na portalu zostanie jedynie Obsługa.
Dokładnie. Niby są instytucją rozstrzygającą w sporze, a nie potrafią doprowadzić sprawy do końca. Umywają ręce, bo jak się domyślam Sprzedawca oszust jest już na Allegro 17 lat i pewnie szkoda im się pozbyć tego ban$@#y. Masakra jakaś...
Idę z tym fantem do rzeczoznawcy. Może znasz kogoś takiego, który zna się na tym? Poznań, Bydgoszcz, okolice tych miast.