Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy kupując przez Allegro Lokalnie i opłacając towar zwykłym przelewem(poza PAYU) obejmuje mnie program ochrony kupujących?
Tak. Musi to być zakup Kup teraz lub wygrana w licytacji. Zwykłe ogłoszenia bez Kup teraz i bez licytacji nie są objęte POK.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Sprzedający chce pominąć Payu, bo kiedyś za długo czekał za przelewem po wypłaceniu środków. To przeleję w takim razie.
Ale musisz kliknąć kup bo jak nie przejdzie przez system to z POK nici 😞
Tu masz odpowiedź pracownika Allegro;
W przypadku dokonania płatności bezpośrednio na konto sprzedającego (warunkiem jest widoczny zakup w zakładce "kupione), jest możliwość skorzystania z Programu Ochrony Kupujących.
Konieczne będzie załączenie potwierdzenia wpłaty.
Pozdrawiam
// Karolina P.
Zespół Allegro
Mam już kupione(przedmiot jest w zakładce kupione), ale akurat w momencie kupowania prowadziłem rozmowę ze sprzedającym i zasugerował mi(nie nalegał) taką płatność.
Dodam, że Allegro ma chyba dziurę w systemie. Przy wpłacie bezpośredniej, poza Allegro Finanse, kupującemu nie zostanie naliczona opłata za obsługę transakcji (w potocznym rozumieniu - prowizja). Wyjaśniam to w korespondencji z Allegro już kilka dni i ciągle nie mam potwierdzenia, że w takiej sytuacji opłata będzie naliczona 🙂 Być może sprzedawca o tym wie, dlatego chce przelew bezpośredni.
Kupującemu? Ale ok, jeszcze raz dzięki Wam za wyczerpujące informacje w tak szybkim tempie.
Sprzedającemu, sorry 🙂