Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
18.07.2025 roku kupiłem telefon, który okazał się niezgodny z opisem, co dokładnie opisałem i udokumentowałem wieloma zdjęciami. Rozpocząłem dyskusję i niezwłocznie złożyłem reklamację. Sprzedająca do tej pory jej nie rozpatrzyła, mimo ponagleń ze strony pracowników Allegro. Zaproponowałem zwrot telefonu co za tym idzie domagałem się zwrotu pieniędzy. Na jej konto nałożono ograniczenia. Konsultant Allegro napisał: "Jeżeli nie poda Pani adresu oraz nie wyda decyzji w terminie, to reklamacja zostanie automatycznie rozpatrzona na korzyść kupującego. Zaznaczam, że IzaMirek1806 zgłosił reklamację oraz swoje roszczenie zwrotu pieniędzy 30.07.2025, dlatego Client:99881794 ustawowo ma czas na wydanie decyzji do 13.08.2025 do godziny 23:59. Gdyby jednak Client:99881794 nie podała adresu, nie wydała decyzji w terminie lub reklamację odrzuciła, to proszę żeby nas Pan ponownie wezwał. Zaproponujemy Panu inne rozwiązanie tej sytuacji." Sprzedająca się ze mną nie skontaktowała. inny konsultant Allegro napisał w dyskusji: "Przykro mi, że nie otrzymał Pan decyzji reklamacyjnej. Nałożyliśmy ograniczenia sprzedaży na konto sprzedawcy. IzaMirek1806 zwrócimy Panu pieniądze z Allegro Protect. Wystarczy, że wypełni Pan formularz pod linkiem:" Oznaczyłem dyskusję jako nie rozwiązaną i wystąpiłem o zwrot pieniędzi z AOK. Mój wniosek nr 325144-1755165871 rozpatrzono negatywnie bo nie odesłałem reklamowanego telefonu do sprzedawcy. Sprzedawca nie podał adresu do zwrotu więc za namową konsultanta Allegro odesłałem paczkę z telefonem na adres paczkomatu nadawczego. Wcześniej uprzedzając kupującą o tym. Allegro odmawia uznania mojego wniosku. Co mam zrobić bo wypowiedzi konsultantów wskazują raczej że rekompensatę otrzymam. Bardzo długo to trwa.
@IzaMirek1806 a gdzie Ty kupiłeś ten telefon, bo na Allegro adres do zwrotów jest na aukcji🤔
Na Allegro Lokalnie nie ma adresu nadawcy
@IzaMirek1806 już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją.
@IzaMirek1806 napisał(a):
odesłałem paczkę z telefonem na adres paczkomatu nadawczego.
W przypadku niezgodności towaru z umową, to sprzedający samodzielnie odbiera wadliwy towar od kupującego (przysyła kuriera albo etykietę nadawczą).
Jaki jest status tej przesyłki? Czy paczka z telefonem została odebrana z tego paczkomatu?
@jabollus ale jakie to ma znaczenie🤔, jak u niego blisko 50% zakupów, to dyskusje😉, no chyba, że chłop ma takiego pecha😁, tak, czy siak, Allegro zinterpretowało to jako "naciąganie" na AP
@KOGIEL_T przy takim ruchu dyskusyjno-protectowym to nie zdziwiłbym się jakby się limit AP na wielokontach powiązanych skończył w ujęciu rocznym.
@az1rael napisał(a):
limit AP na wielokontach powiązanych skończył w ujęciu rocznym.
Jest jakiś limit?
@jabollus jest, ja w tym roku przekroczyłem 20 000 i już więcej nie chcą wypłacić 😡
No to teraz ekstremalnie pojechałeś. A tak na poważnie? Kupujesz na A.L. telefon. W opisie aukcji pisze: stan bdb, na zdjęciach też oki. Kupujesz a smartfon jest uszkodzony. Piszesz do sprzedającego i nic. Zakładasz dyskusję a on nawet się nie odezwał. Allegro nakłada ograniczenia a następnie blokuje konto. Jak się dogadać ze sprzedającym? Mam odpuścić bo AOK (dawniej AP) mają limity? Po to płacisz prowizję od sprzedaży żeby AOK cię chroniło
Przeczytaj wszystko dokładnie co napisałem. Wstrzymaj się z ferowaniem wyroków. Konto sprzedającego zostało zablokowane. Do tej pory nie skontaktował się ze mną. A Allegro nie jest nieomylne.
Nie, Wróciła do mnie
@IzaMirek1806 napisał(a):
Nie, Wróciła do mnie
To wyślij do Ochrony Kupujących numer przesyłki, żeby widzieli, że odesłałaś reklamowany telefon.