Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,18 stycznia kupiłem poprzez allegro lokalnie opcje kup teraz konsole od użytkownika Nataszakka gdzieś około godziny 23:30,w ciągu 20 min.zrobiłem przelew za sprzęt po około godzinie dostałem na maila informacje że użytkownikowi zostało zablokowane konto,rozpocząłem rozmowę z użytkownikiem jak i pisałem do Allegro.Nieznam powodów zablokowania konta tej Pani,napisała mi że ona również ,twierdzi że wypełniła jakiś wniosek i czeka na odpowiedz od allegro.Wysłała mi wczoraj potwierdzenie "wysłania konsoli" listem poleconym rozmiar L wymiary 14 cm na 9 cm,bez pieczątki z poczty,wypisane jak w Wordzie.Napisałem że proszę o zwrot pieniędzy ale znowu Pani wysłała mi zdjęcie ze swojego Ustawienia wypłat że nie może pobrać środków bo są zablokowane na allegro,przy Payu środki są te które przelałem ale jest też informacja"w trakcje weryfikacji" i pisze jak byk "Czekamy na twój przelew 1,01" aby aktywować Payu,kontakt z użytkownikiem jest ograniczony,odpisuje pod dłuższym czasie,telefon wyłączony,inny adres na tym potwierdzeniu nadania inny na allegro,pozostaje mi tylko czekać 14 dni i pisać do allegro o zwrot wpłaty.
Dyskusję rozpocząłeś? https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeśli nie, to rozpocznij i poproś tam o pomoc Allegro.
14 dni od zakupu możesz wystąpić z wnioskiem o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia Wnioski są rozpatrywane średnio w 7 dni. Pieniądze odzyskasz.
@kukys ktoś tu niedawno pisał, że zamiast konsoli dostał zdjęcia i zapłacił za to 2300 zł. Brak pieczątki na dowodzie nadania z poczty nie dziwi, bo teraz poczta życzy sobie 4 zł. dodatkowej opłaty za ten stempelek. Po za tym jeżeli to oszustwo, to na pewno dostaniesz zwrot z POK 🙂
Rozmowę rozpocząłem,jeśli chodzi o allegro lokalnie to pozostaje pisać i poprosić o zwrot kosztów sprzedającego?
@kukys na lokalnie też jest POK 🙂Allegro zwróci Ci wpłatę.
@kukys Jaką rozmowę? Dyskusję z linku wyżej? Proś tam o pomoc pracownika Allegro, możesz to zrobić po 24 godzinach. W ostateczności po 14 dniach POK.
@konto zamknięte
Dziwne rzeczy prawisz. Wysyłałem polecony dwa dni temu i dostałem takiego stempla że myślałem że kobitka blat rozwali.
@szejk-gmbh a ja wysyłałam 2 dni temu pismo urzędowe i oprócz tradycyjnej opłaty, pani z okienka zapytała czy chcę stempel na potwierdzeniu, bo to 4 zł teraz kosztuje 😁
Jeżeli chodzi o PP to każdy urząd rządzi się swoimi prawami 🙂
kukys jeśli masz potwierdzenie nadania za pomocą nr przesyłki sprawdź tu -https://emonitoring.poczta-polska.pl
jaki status ma przesyłka . Nie panikuj polecony może iść do 5 dni roboczych .... bywa ,że dłużej
@mdrogeria nie korzystam z usług poczty, ale wydaje mi się, że wysyłka konsoli listem poleconym raczej nie przejdzie 🙂
Mam numer przesyłki VV123456789PL 😂
kukys to nie jest nr przesyłki pocztowej .
@kukys Poważnie dostałeś od sprzedającej dokładnie taki numer?
uEdka list polecony do 2 kg ? któż to wie , nie podany 3 wymiar
@mdrogeria podany L 14x9 cm.
Konsola+drugi pad+gra raczej więcej niż 2 kg
Z dwojga złego lepiej żeby nic nie przyszło niż jak mają przyjść dwa kartofle.
Kupiłeś konsolę za ponad 2 koła od użytkownika który co dopiero założył konto? Z głupio brzmiącym nickiem? Wybacz, sam się prosiłeś.
Dla mnie ewidentny wał. No ale walcz. Najpierw dyskusja ( dla formalności ) później POK.
@szejk-gmbh chyba ten sławny Dział Bezpieczeństwa Allegro nawalił 😁