Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, otóż sprawa wygląda tak że sprzedawałem konto z gry Roblox, i wystawiłem na licytacje za 15zł, były dwie oferty, najwyższa 20zł, sprzedałem innej osobie za 50zł, zakończyłem licytacje i okazało się że osoba która dała największą licytacje może kupić, a ja już sprzedałem to konto, da się jakoś zapobiec temu poza poproszeniem osoby by nie płaciła?
@Client:73132803 Nie da się. Zrobiłeś bardzo brzydko. Kupujący ma prawo domagać się towaru, który kupił. Może nawet dochodzić swoich praw sądownie. Póki co spodziewaj się siarczystego negatywa.
@WREDZIA-W1 to teraz jak ktoś kończy licytację przed czasem (bo wnioskuję z opisu, że tutaj tak było) to najwyższa oferta i tak jest wiążąca? Kiedyś dopiero gdy licytacja się kończyła to dochodziło do wiążącej sprzedaży (przynajmniej w teorii bo jak było, każdy wie; jak cena za niska to nagle sprzedawca informował, że przedmiot np. się uszkodził) .
@konto zamknięte Jeżeli kończy aukcję przed czasem, a nie odwoła ofert, to najwyższa wygrywa i ma prawo domagać się towaru. Niezależnie czy na Allegro, czy na Lokalnym.
@konto zamknięte @WREDZIA-W1
Wydaje mi się że to było na AL, a tam takie rzeczy to normalka i bez jakichkolwiek restrykcji.A pomimo tego,gdzie by to nie było-to nieładnie.
@Client:73132803 Negatywa nie dostaniesz, na Lokalnie nie ma systemu komentarzy. Po prostu napisz kupującemu aby nie płacił i poinformuj, że jeśli to zrobi, oddasz mu pieniądze. Uważaj jednak, gdyż w przypadku braku wpłaty licytacja się odnowi z ceną wywoławczą po 5 dniach. Musisz tego pilnować i zakończyć ją przed złożeniem pierwszej oferty. W przeciwnym razie sytuacja się powtórzy, a nie masz możliwości zapobiec wznowieniu aukcji.
@xyz96 Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że większość wałków i patologii tutaj wspominanych dotyczy AL ( a szczególnie przedmioty wirtualne).
AL- Ale Las, no i partyzanci.👹