anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem innej osobie przed zakończeniem licytacji

Client:73132803
#7 Wielbiciel#

Witam, otóż sprawa wygląda tak że sprzedawałem konto z gry Roblox, i wystawiłem na licytacje za 15zł, były dwie oferty, najwyższa 20zł, sprzedałem innej osobie za 50zł, zakończyłem licytacje i okazało się że osoba która dała największą licytacje może kupić, a ja już sprzedałem to konto, da się jakoś zapobiec temu poza poproszeniem osoby by nie płaciła?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Client:73132803 Nie da się. Zrobiłeś bardzo brzydko. Kupujący ma prawo domagać się towaru, który kupił. Może nawet dochodzić swoich praw sądownie. Póki co spodziewaj się siarczystego negatywa.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@WREDZIA-W1 to teraz jak ktoś kończy licytację przed czasem (bo wnioskuję z opisu, że tutaj tak było) to najwyższa oferta i tak jest wiążąca? Kiedyś dopiero gdy licytacja się kończyła to dochodziło do wiążącej sprzedaży (przynajmniej w teorii bo jak było, każdy wie; jak cena za niska to nagle sprzedawca informował, że przedmiot np. się uszkodził) .

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Jeżeli kończy aukcję przed czasem, a nie odwoła ofert, to najwyższa wygrywa i ma prawo domagać się towaru. Niezależnie czy na Allegro, czy na Lokalnym.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@konto zamknięte @WREDZIA-W1 

Wydaje mi się że to było na AL, a tam takie rzeczy to normalka i bez jakichkolwiek restrykcji.A pomimo tego,gdzie by to nie było-to nieładnie.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:73132803 Negatywa nie dostaniesz, na Lokalnie nie ma systemu komentarzy. Po prostu napisz kupującemu aby nie płacił i poinformuj, że jeśli to zrobi, oddasz mu pieniądze. Uważaj jednak, gdyż w przypadku braku wpłaty licytacja się odnowi z ceną wywoławczą po 5 dniach. Musisz tego pilnować i zakończyć ją przed złożeniem pierwszej oferty. W przeciwnym razie sytuacja się powtórzy, a nie masz możliwości zapobiec wznowieniu aukcji.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@xyz96 Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że większość wałków i patologii tutaj wspominanych dotyczy AL ( a szczególnie przedmioty wirtualne).

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@pinsplash 

AL- Ale Las, no i partyzanci.👹

oznacz moderatorów