Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
bardzo proszę pracowników Allegro o weryfikację sprzedającego podaję nick: Glucix
Sprzedający sprzedaje same puste konta do gry Fortnite, sam się nadziałem ( oferta 7cd39a86-1f48-4ee0-a14b-9c580e67a3bb ), niestety nie przeczytałem całego opisu i na samym dole jest napisane, że zdjęcia to tylko przykład. Konta mogą być puste.
Moim zdaniem wszystkie konta jakie on sprzedaje są puste, w sensie takie jakie każdy może sobie założyć, czyli darmowe.
@woldan_ dziękuję za Twoją wiadomość! Zgłosiłam oferty tego sprzedającego do odpowiedniego działu.
Czy wiadomo już coś w sprawie?.
@woldan_ Monika przekazała oferty do weryfikacji. Jeśli wykaże ona, że doszło do naruszeń, podejmiemy odpowiednie działania. O szczegółach będzie poinformowany jedynie sprzedający.
@woldan_ no pretensje możesz mieć tylko do siebie kupiłeś to co było w opisie w sądzie sprawę cywilną byś zwyczajnie przegrał, mimo że to przykład dziadowania patosprzedawców na allegro na takich nieuważnych kupujących jak ty. Pierwsza rzecz to obowiązek zapoznania się kupującego z całą zawartością oferty sprzedaży i tego nie dopełniłeś.
Tak wiem, że to moja wina, że nie doczytałem i moja strata, ale chyba mam prawo to zgłosić ponieważ czuję się oszukany i w ogóle myślę, że ten koleś sprzedaje same puste konta.
@az1rael wątpię, żeby przegrał..
Zresztą to prawdopodobnie jakiś małolat, lepiej poszukać jego rodziców w internecie i poinformować o przekrętach syna..
@vonNogay przegra obowiązuje to co w ofercie, a w ofercie nie masz napisane zawiera konkretnie takie a takie elementy . To tak jakbys zakladal sprawe ze miales miec 6 na kuponie totka a wylosowalo co innego. Obrona sprzedawcy prosciutka byl przycisk zadaj pytanie? Byl to trzeba bylo zadac pytanie sprzedawca nie odpowiada za to co sie kupujacemu wydaje albo czego oczekuje podswiadomie. Przypominam ci ze to po stronie kupujacego lezy ciezar udowodnienia dowodu art 6 kc czyli ma udowodnic ze sprzedajacy celowo w zlej wierze wprowadzil go w blad sorki ale to jest szczerze niemozliwe chyba ze sam by sie przyznal
@az1rael gość, o którym mowa sprzedaje jakieś konto, na zdjęciach jest jakaś tam wartościowa postać albo jakieś przedmioty (nie znam się na takich grach) a pod koniec opisu pisze, że zdjęcia są przykładowe i konta są puste.
Sprzedawał też jakieś doładowania czegoś tam (jak doladowania telefonu) o wartości 20 zł za 18 zł i pod koniec opisu dał tekst, że doładowania mogą być wykorzystane.
Serio nie widzisz w tych przypadkach ewidentnego wprowadzenia w błąd - chociażby zdjęciem, które nie przedstawia sprzedawanego towaru?
Allegro już dawno powinno mu dać bana, nie wiem dlatego tolerują takie oszustwa.
@vonNogay oczywiście że widzę i wiem że to wał ale w zakupach przez internet od osoby prywatnej liczy się to co masz napisane w ofercie a masz napisane co sam podałeś. A czy prawo zabrania sprzedawać papierek po lodach ? nie, Zabrania sprzedać zużytego kodu? nie. etc a czy było napisane że kupujesz chłam? tak. A czy było ukryte że tam jest super schowany wał? nie. Więc z punktu widzenia prawa nie możesz komuś zabronić być durniem.