Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, mam wątpliwości co do zakupu rzeczy od sprzedającego.
Dostałem wszystkie dane firmy sprzedającego. Dane sprawdziłem, są takie w CEIDG. Wątpliści się rodza bo;
1 sprzedający nie chce wystawić przez allegro przedmiotu - jest tylko jako ogłoszenie lokalnie. Ponieważ, twierdzi, że pieniadze musi dostać na firmowe konto a zmiana trwa kilka dni.. niby się zgadza, ale ..
2 konto które dostałem jest to oddział w mięście oddalonym o jakieś 230km od miejsca prowadzania działalności.
Sprzedający nalega na epxress przesyłkę a cena przedmiotu jest wyjątkowo niska jak na obecne czasy.
Tak widzę, sporo czerwonych lampek, ale jaki byłby sens podawania czyiś danych osobowych ? oczywiście, ze jutro sprawdzę tą firmę. Konto na allegro jest od 16 lat, ale bez opinii. Czy allegro jest w stanie mi jakoś pomóc z weryfikacją danych?
@Pablossoo Twoje ryzyko i nawet nie pytaj allegro o weryfikację zakupu poza allegro, sprzedawca zapewne chce uniknąć prowizji, jak nie ufasz masz obawy poszukaj innego towaru 😞 jak dokonasz tak zakupu nie masz żadnego wsparcia allegro = zakup poza allegro brak POK 😞
nawet xyz96 Ci wtedy nie pomoże
Tu nie chodzi o prowizję, bo napisałem, że mogłem ją pokryc. Z drugiej strony napisał, że można odebrac osobiście i nawet bardziej by to preferował..
Może coś źle napisałem. Ogłoszenie jest wystawione jako ogłoszenie w allegro-lokalnie. korenspodencje z nim też mam zapisaną tam, w allegro.
@Pablossoo Jeśli to zwykłe ogłoszenie bez opcji Kup teraz i bez możliwości wpłaty przez Allegro Finanse, lepiej w to nie wchodź. Wczoraj ktoś tu pisał, że w podobny sposób został oszukany. Chyba że odbiór osobisty i zapłata gotówką przy odbiorze.
Odbiór osobisty nie wchodzi w grę bo to 400km.
możesz podlinkować ten wątek o oszustwie?
ponadto wysłałem fakturę która mi podesłał, która zostałą wystawiona na pierwotnego kupującego, do X-com, na pierwszy rzut oka na lini pani stwierdziła, że może to być lewa faktura, ale sprawdzą ją dokładniej.
xcom potwierdzil, że to lewa faktura. Czas przejść się na policje.