Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taką sytuację, że kupiłem w dniu 02.03. przedmiot na Allegro lokalnie. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem tego przedmiotu, zalozylem już nawet dyskusję na ten temat. Sprzedający za pomocą Messenger piszę mi jakieś farmazony, że kurier nie przyjechał czy inne ściemy. W tym momencie chciałbym zrezygnować z tego zakupu bo sprzedający stracił dla mnie wiarygodność. Czy są możliwości anulowania takiego zakupu? Boję się teraz, że sprzedający np. za dwa dni nada paczkę, której ja już nie chcę i którą będę się bał otworzyć bo nie wiem xo może mi po złości zrobić z przedmiotem.
Pomóżcie proszę. Płaciłem blikiem.
@JaroTl Cześć. 🙂 Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Wypowiedzieliśmy się w dyskusji i wysłaliśmy upomnienie do sprzedającego.
Dziękuję, ale proszę doradz mi co mam zrobic gdyby sprzedawca jednak paczkę nadał? Ja już jej nie chcę bo się normalnie boję co otrzymam. Chcialbym już ten temat zakończyć bo dość czasu zmarnowałem.
@JaroTl sprzedający jest osobą prywatną, więc nie masz możliwości odstąpienia od umowy bez podania przyczyny jak przy zakupie konsumenckim. Jednak wciąż obowiązuje rękojmia, jeśli produkt dotrze do Ciebie i będzie niezgodny z opisem możesz go reklamować.
Ma Twoim miejscu już teraz w dyskusji napisałabym, że z uwagi na przedłużający się czas dostawy chcesz zrezygnować z zamówienia i prosisz o zwrot wpłaty, jeśli sprzedający nie odpowie w ciągu 24h, poproś ponownie o naszą pomoc.
Nie ma zwrotu, ale jak nie wysłał w wyznaczonym czasie to napisz że odstępujesz od umowy zakupu z niewywiązania się umowy.
Ale tym blikiem to przez allegro placiles a nie poza allegr?
Przez Allegro
Jakbyś kupił poza Allegro nie otworzył byś dyskusji.😁