anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający rower elektryczny

Client:38108375
#7 Wielbiciel#

15 czerwca 2022 r. kupiłem na portalu Allegro rower elektryczny  GoGoBest. Na początku sierpnia br. pojawiła mi się na panelu systemu zarządzającego informacja o błędzie E07: przestał działać licznik kilometrowy, pamięć z nim związana i w konsekwencji brak szybkościomierza. Zwróciłem się do sprzedawcy 2 sierpnia br. o wskazanie autoryzowanego serwisu, w którym mógłbym dokonać odpłatnie naprawy. Po spełnieniu jego prośby o przysłanie zdjęcia panelu nie otrzymałem dotąd żadnej zwrotnej informacji o firmie, w której mogę naprawić rower.

Na marginesie: czy w przypadku tego zakupu obowiązują ogólne regulacje dotyczące rękojmi? Czy w przypadku dalszej zwłoki w odpowiedzi mogę zwrócić się o ochronę do powiatowego rzecznika ochrony interesów klientów? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

A słyszałeś o reklamacji u sprzedającego, ma on 14dni na rozpatrzenie od chwili jej zgłoszenia. takie rzeczy robi się przez otwarcie dyskusji, otwórz ją załącz tamto zgłoszenie i napisz że minęło 14dni i reklamcja jest uznana i zażądaj np zwrotu środków na brak odpowiedzi przez sprzedającego. Ale masz 2 lata na reklamację, minął tu czas więc sam załatw sobie sprawę.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:38108375 "Czy w przypadku dalszej zwłoki w odpowiedzi mogę zwrócić się o ochronę do powiatowego rzecznika ochrony interesów klientów? "

Sprzedający odpowiada za towar dwa lata od daty zakupu. Po tym okresie nie spoczywa już na nim żadna odpowiedzialność i nie ma on obowiązku wskazywania Ci serwisu itp. aczkolwiek oczywiście uważam, że jeśli posiada takie informacje to powinien Ci je przekazać.

Napisz bezpośrednio do producenta i zapytaj czy mają autoryzowany serwis na terenie naszego kraju.

@LEW433 "15 czerwca 2022 r. kupiłem" "Na początku sierpnia br. pojawiła mi się..."
Jaka reklamacja?

oznacz moderatorów