anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator#

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 172 ODPOWIEDZI 1 172
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@damzak22 dziękuję za zgłoszenie, ale my nie mamy co tutaj blokować, bo ta strona nie należy do nas. Możesz przesłać ją do nas na adres phishing@allegro.pl 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:74846239 dla bezpieczeństwa polecam zmianę hasła i przeskanowanie urządzenia programem antywirusowym oraz włączenie dwustopniowego logowania

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:45934879
#1 Nowicjusz#

Witam. Na allegro lokalnie był zrobiony zakup za pomocą płatności blik. Transakcja przebiegła pomyślnie. Pieniądze z konta pobrane, z banku wyszły również. Sprzedający stwierdził że zakup został anulowany i usunął ogłoszenie. W mojej historii zakupów nie ma żadnych dowodów zakupu, jest tylko potwierdzenie z banku. Co mam z tym teraz zrobić? Na moim koncie nie widać żadnych śladów na kwotę, która została wpłacona...

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:45934879 ojoj... pewnie tanio było , idź na policję , a z kasą się pożegnaj

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:45934879 jak dostałeś link na FB lub innym portalu to wałek, sprawdź na potwierdzeniu czy to wypłata w bankomacie czy zakup kryptowalut 😞

Kupiłeś na podrobionej stronie - policja pozostaje 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:45934879 bardzo mi przykro, ale najprawdopodobniej zrobiłaś zakup na stronie podszywającej się pod Allegro Lokalnie. Ta osoba przesłała Ci fałszywy link.
W takiej sytuacji możesz zgłosić tę sprawę policji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:47786193
#7 Wielbiciel#

Witam, zakupiłam dzisiaj na allegro lokalnie felgi. 

Sprzedający wysłał mi link do zakupu. Weszłam w niego i dokonałam zakupu myśląc że jestem zalogowana na allegro. Ale chyba nie byłam. Podczas kupowania wpisałam adres i numer telefonu po czym przeszłam dalej i dokonałam płatności blik. Nie wpisywałam nigdzie maila, bo tak jak pisałam wyżej myślałam że jestem zalogowana i będę mieć potwierdzenie na allegro.

A niestety nic nie mam, nie dostałam żadnego maila z potwierdzeniem zakupu i na allegro lokalnie też nie mam nic w zamówieniach. Sprzedający odpisał że dostał maila z danymi, a ogłoszenie jest już nieaktywne. Sprzedający wydaje się być wiarygodny ale ja wolałbym mieć jakieś potwierdzenie zakupy a nic nie mam. Co mogę zrobić?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:47786193 bardzo mi przykro, ale ta osoba przesłała CI fałszywy link, strona tylko udawała Allegro Lokalnie. W tej sytuacji, możesz zgłosić sprawę na policję. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czy były już takie sytuacje na allegro lokalnie i po zgłoszeniu na policję udało się odzyskać pieniądze? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:47786193 takich zgłoszeń otrzymaliśmy niestety sporo. 
Niestety nie posiadam informacji, czy po zgłoszeniu sprawy policji udało się odzyskać pieniądze. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor#

@Client:47786193 

Jak złapią oszusta, to możesz ustawić się w kolejce.

Natomiast Allegro kasy ci nie zwróci, bo zakup nie był dokonany na ich stronie. Natomiast dla banku transakcję dokonałeś świadomie, w końcu w komunikacie gdzie potwierdzałeś płatność, podane były wszystkie dane odbiorcy oraz typ transakcji (oszuści tego nie są w stanie podrobić, po prosu liczą na akceptację bez czytania, co się potwierdza). 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Miałam wczoraj taka samą sytuację.

Czy zgłosiłeś to na policję? Bo ja nie wiem co robić, Niby sprzedający twierdzi że wyśle, ale nie mam żadnego potwierdzenia zakupu, tylko uciekły pieniądze z konta 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:47786193 Zgłosić zgłosić. 
Aczkolwiek na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj bo w praktyce - niestety - szansa na to jest w zasadzie niemal zerowa. 

oznacz moderatorów