Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
@damzak22 dziękuję za zgłoszenie, ale my nie mamy co tutaj blokować, bo ta strona nie należy do nas. Możesz przesłać ją do nas na adres phishing@allegro.pl
@Client:74846239 dla bezpieczeństwa polecam zmianę hasła i przeskanowanie urządzenia programem antywirusowym oraz włączenie dwustopniowego logowania.
Witam. Na allegro lokalnie był zrobiony zakup za pomocą płatności blik. Transakcja przebiegła pomyślnie. Pieniądze z konta pobrane, z banku wyszły również. Sprzedający stwierdził że zakup został anulowany i usunął ogłoszenie. W mojej historii zakupów nie ma żadnych dowodów zakupu, jest tylko potwierdzenie z banku. Co mam z tym teraz zrobić? Na moim koncie nie widać żadnych śladów na kwotę, która została wpłacona...
@Client:45934879 ojoj... pewnie tanio było , idź na policję , a z kasą się pożegnaj
@Client:45934879 jak dostałeś link na FB lub innym portalu to wałek, sprawdź na potwierdzeniu czy to wypłata w bankomacie czy zakup kryptowalut 😞
Kupiłeś na podrobionej stronie - policja pozostaje 😞
@Client:45934879 bardzo mi przykro, ale najprawdopodobniej zrobiłaś zakup na stronie podszywającej się pod Allegro Lokalnie. Ta osoba przesłała Ci fałszywy link.
W takiej sytuacji możesz zgłosić tę sprawę policji.
Witam, zakupiłam dzisiaj na allegro lokalnie felgi.
Sprzedający wysłał mi link do zakupu. Weszłam w niego i dokonałam zakupu myśląc że jestem zalogowana na allegro. Ale chyba nie byłam. Podczas kupowania wpisałam adres i numer telefonu po czym przeszłam dalej i dokonałam płatności blik. Nie wpisywałam nigdzie maila, bo tak jak pisałam wyżej myślałam że jestem zalogowana i będę mieć potwierdzenie na allegro.
A niestety nic nie mam, nie dostałam żadnego maila z potwierdzeniem zakupu i na allegro lokalnie też nie mam nic w zamówieniach. Sprzedający odpisał że dostał maila z danymi, a ogłoszenie jest już nieaktywne. Sprzedający wydaje się być wiarygodny ale ja wolałbym mieć jakieś potwierdzenie zakupy a nic nie mam. Co mogę zrobić?
@Client:47786193 bardzo mi przykro, ale ta osoba przesłała CI fałszywy link, strona tylko udawała Allegro Lokalnie. W tej sytuacji, możesz zgłosić sprawę na policję.
Czy były już takie sytuacje na allegro lokalnie i po zgłoszeniu na policję udało się odzyskać pieniądze?
@Client:47786193 takich zgłoszeń otrzymaliśmy niestety sporo.
Niestety nie posiadam informacji, czy po zgłoszeniu sprawy policji udało się odzyskać pieniądze.
Jak złapią oszusta, to możesz ustawić się w kolejce.
Natomiast Allegro kasy ci nie zwróci, bo zakup nie był dokonany na ich stronie. Natomiast dla banku transakcję dokonałeś świadomie, w końcu w komunikacie gdzie potwierdzałeś płatność, podane były wszystkie dane odbiorcy oraz typ transakcji (oszuści tego nie są w stanie podrobić, po prosu liczą na akceptację bez czytania, co się potwierdza).
Miałam wczoraj taka samą sytuację.
Czy zgłosiłeś to na policję? Bo ja nie wiem co robić, Niby sprzedający twierdzi że wyśle, ale nie mam żadnego potwierdzenia zakupu, tylko uciekły pieniądze z konta
@Client:47786193 Zgłosić zgłosić.
Aczkolwiek na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj bo w praktyce - niestety - szansa na to jest w zasadzie niemal zerowa.