anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 211 ODPOWIEDZI 1 211
pecela
#19 Nestor ⭐

@tinek22

No cóż pozostaje pogodzić się ze stratą, bo to nie była strona Allegro Lokalnie, tylko fałszywa strona, która tylko wyglądała jak Allegro Lokalnie.

Co najwyżej możesz zgłosić sprawę na policję, ale nie licz na to, że odzyskasz środki. 

A i trzeba czytać co się potwierdza robiąc płatność. Oszuści o ile mogą podrobić stronę www, to nie są w stanie podrobić komunikatu w apce bankowej. Tam zawsze będzie podany prawdziwy typ, rodzaj i odbiorca transakcji BLIK.

oznacz moderatorów
Client:109608779
#7 Wielbiciel

Ktoś ogłosił na sprzedaż kuchnie połową wyslalam 3 tysiące na konto allegro lokalnie a kupujący nie odzywa się oraz nir odbiera dodatkowo zapłaciłam niebędąc zalogowana na żadne konto

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli znalazłaś ogłoszenie na innym portalu a potem dostałaś „link do allegro” to niestety ale zostałaś oszukana. 

Ten link nie prowadził do Allegro lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro. 

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem. 

BLIK posłużył do wypłaty gotówki w bankomacie lub zakupu kryptowalut - przy potwierdzaniu transakcji w aplikacji bankowej było napisane czego ta transakcja dotyczy i na 100% nie było to allegro. 

oznacz moderatorów
Kardiel1
#8 Zapaleniec

Witam, mam problem odnośnie płatności, płaciłem blikiem dwa razy za towar z konta zeszło a w aplikacji w zakładce kupione nie ma żadnej informacji żeby coś kupił.

Zakupy robiłem na Allegro lokalnie .

Czy jest jakieś rozwiązanie  tej sytuacji

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kardiel1 Nie było czasem tak, że znalazłeś ogłoszenie na innym portalu a potem dostałeś "link do allegro"?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kardiel1  to jeszcze sprawdź w aplikacji banku za co płaciłeś tym bliskiem

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

"Czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji"

Wyciągać wnioski, wyciągać wnioski i jeszcze raz wyciągać wnioski!

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Kardiel1 bardzo mi przykro, ale najprawdopodobniej otrzymałeś fałszywy link do strony, która tylko udawała Allegro Lokalnie. W tej sytuacji pozostaje zgłosić tę sprawę policji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Kardiel1
#8 Zapaleniec

Czy może ktoś sprawdzić na link?

Screenshot_20251010-114229.png

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kardiel1  to nie jest link😁

oznacz moderatorów
la_nika

@Kardiel1 widoczny na zrzucie link nie prowadzi do Allegro Lokalnie, nie kupuj proszę nic korzystając z tego linka (oraz podobnych), ponieważ stracisz pieniądze. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika  raczej ciężko coś kupić z linka który nie istnieje😉

oznacz moderatorów