Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupilem cos wczoraj od sprzedajacego i kasa wyplacil juz do swojego banku. Mowi mi, ze moze mi zwrocic pieniadze za odstapianie od umowy, ale odejmie sobie prowizje. Z tego co wiem to allegro zwraca prowizje, jezeli sprzedajacy zwraca srodki. Zaznacze, ze chodzi o Allegro Lokalnie. Wiec jak to teraz zrobic, bo nie chce placic prowizji za sprzedajacego tylko dlatego, ze odstapilem od umowy jeszcze przed wysylka.
Tak zwraca, jeżeli nie dojdzie do transakcji, sprzedajacy musi napisać o zwrot.
Ale do kogo ma napisac konkretnie? Bo to jest allegrolokalnie.
kupiłeś od prywatnego sprzedawcy?
Jeśli wysłałeś mu odstąpienie od umowy pisemnie. To z tym dokumentem do Allegro niech piszę zwrócą mu prowizję wtedy.
allegro lokalnie to sprzedawca prywatny więc na odstąpienie się może zgodzić lub nie i na swoich warunkach
No tak, ale czytasz ze zrozumieniem? Napisalem, ze sprzedajacy sie zgodzil.
@CypisOfficial no zgodzil sie po potraceniu prowizji uokik jest zdania ze zgadzajac sie moze dowolne warunki zwrotu podac np w kartonie o wymiaracj xyz w papierze do pakowania w teczowe jednorozce i jak nie bedzie jak chce to nie przyjmie zwrotu a ten tu chce zachowac prowizje zamiast sie uzerac z allegro o jej zwrot 10x
Co miałeś napisane przed zakupem? Ja widzę tam komunikat, że sprzedawca prywatny i zwrot nie przysługuje. Idzie Ci na rękę‚ wcale nie musi. Jak wypłata z automatu poszła to otrzymać zwrot od allegro wcale tak łatwo nie jest. Wymaga to udowodnienia, że do transakcji nie doszło i wcale nie jest pewne, że go dostanie.
@ChatStresser sprzedający nie powinien obarczać Cię kosztem prowizji. Jeśli godzi się na odstąpienie od umowy, powinien zwrócić Ci całą wpłatę. Skoro wypłacił już środki, to zwrot z Allegro Finanse nie będzie możliwy, ale jeśli napisze do nas za pomocą tego formularza i prześle potwierdzenie zwrotu wpłaty dla Ciebie, to powinien otrzymać zwrot prowizji.
To, że sprzedający "nie powinien obarczać Cię kosztem prowizji" nie oznacza, że nie może tego zrobić.
To, że sprzedający "powinien otrzymać zwrot prowizji" nie oznacza, że otrzyma.
Takie zakupy to są właśnie skutki allegrowej polityki darmowych zwrotów
Sprzedający nawet nie zdążył wysłać paczki a kupujący już się rozmyślił 🙂