anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga!! Oszustwo allegro lokalnie

Client:51637238
#1 Nowicjusz#

Cześć, natrafiłem na 2 fajne okazje na **piiip**, po czym jak zapytałem, czy jest możliwość wysyłki, odpowiedział, że jego konto bankowe nie jest powiązane z **piiip** i że może mi przesłać mailem linka do allegro lokalnie, problem w tym, że link jest oszustwem, NIE JEST TO ALLEGRO LOKALNIE!!! Tylko jakieś https://allegrolokalnie.pl-2v8a03v1 itd.

albo allegrolokalnie.pr coś… A stronki wyglądały niemalże IDENTYCZNIE jak allegro lokalnie, nawet wszystkie linki doprowadzały do prawdziwego allegro.

Zgłosiłem to i teraz strona, którą mi przesłał przestała być aktywna i pokazuje, że nie istnieje, a zwykłe allegro pokazywało by po prostu, że produkt, którego szukasz nie jest już aktualny. Innym przykładem na fałszywość tych ofert jest to, że szukając tych ofert przez prawdziwe allegro nie da się ich znaleźć, bo to po prostu strona wyłudzacza.

Mam nadzieję, że da się z tym coś zrobić…

IMG_2472.png

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:51637238 fajnie, że nie dałeś się nabrać, ale nie da się z tym nic zrobić, bo takie strony tak szybko jak znikają, równie szybko pojawiają się kolejne😒

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Sposób jest na to ale Ci się nie spodoba. Musiałbyś się zrzec wolności na rzecz kontroli 🥺

oznacz moderatorów