Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wygrałam licytację ale zmieniłam zdanie co do niej
muszę zapłacić 20zl co jeśli nie zapłacę?
boje się ze jakiś dług mi się naliczy albo coś
mogła bym zapłacić ale nie mam jeszcze konta ani nic podobnego , bo płatność tylko z góry
@Client:102155388 Na Allegro Lokalnie nie musisz płacić. Tam, zgodnie z regulaminem, brak wpłaty w ciągu pięciu dni powoduje, że umowa zakupu jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą. Aukcja sprzedawcy odnowi się automatycznie. Nie poniesiesz żadnych konsekwencji.
A co z normalnym allegro?
@Client:102155388 Tzn? Kupujesz i płacisz, jak normalny zakup, możesz odstąpić od umowy zakupu.
hej, zalicytowałam produkt ale nie można zapłacić przy odbiorze , poratował by ktoś 15.66zł?
Co jest w tym takiego smiesznego , ze nie mam konta bankowego (ani podobnych rzeczy) i nie mam jak zapłacić ?
@Client:102155388 No właśnie , to jest bardzo śmieszne, nie masz konta bankowego więc jak niby chcesz odebrać tą darowiznę 15,66?
Piszę że darowiznę, bo wiadomo, nie masz konta więc nie oddasz.
Jak nie masz konta bankowego, to wybieraj oferty z zapłatą przy odbiorze. Nie sprawdzasz jakie są opcje dostawy przed zakupem, a potem: Ratujcie, bo nie wiem co zrobić! 😂🤣
Spróbuj dogadać się ze sprzedawcą i prześlij mu pieniądze przekazem pocztowym lub w kopercie. Otrzyma środki to ci wyśle przesyłkę.
@kolekcjoner608 Bardzo dobry sposób o ile da się dogadać, a cóż to takiego ważnego że wylicytowany a brak na wysyłkę.🤔
@Client:102155388 Na normalnym Allegro przy licytacji od firmy-sklepu możesz po jej wygraniu odstąpić od umowy i nie płacić. Wystarczy wysłać mailem swoją rezygnację z zakupu. Nie poniesiesz żadnych konsekwencji. Przy licytacji od osoby prywatnej masz obowiązek zapłaty. Pamiętaj jednak, że do finalizacji transakcji zmusić Cię może tylko sąd, a sprzedawca moim zdaniem do sądu nie pójdzie.
No bo co może mu sprzedawca zrobić? Negatywa wystawić ?:)
Na Allegro Lokalnie, zgodnie z regulaminem, po 5 dniach bez wpłaty transakcja jest uznana za niebyłą, a umowa kupna rozwiązywana, więc nie poniesiesz żadnych konsekwencji.
@Client:102155388 Przemyśl następnym razem, blokujesz innych którzy chcieliby kupić.