Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam, dzisiaj o godzinie 19 gosciu na allegro oszukał mojego syna, syn chciał od niego kupić konto steam z grami, wysłał mu 50zł w postaci paysafecard (kod) na wiadomosci allegro lokalnie, a tamten okłamał mojego syna że kod jest nieprawidłowy i się z nim kłucił, a potem jak ja napisałem aby wysłał screeny to już nic nie odpisywał. Pozdrawiam i mam nadzieję ze zablokujecie tego gościa, a nam oddacie pieniądze!
@Client:101226960 nic nie odzyskacie, nie jesteście chronieni bo płatność poza allegro i nie przez przelew 😞 przekazanie kodu nie łapie się na POK 😞 jedyne co to może zablokują konto 🙂
Pozostaje zgłosić policji wyłudzenie 😞
no to chociaż niech zablokują mu konto, aby innych nie oszukał. a z tą policją to trochę przesada, to tylko 50zł 🙄
@Client:101226960 "a z tą policją to trochę przesada, to tylko 50zł" - powiedziało 10/100/1000 innych oszukanych😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Client:101226960 Tylko 50 zł 🤔 Przecież ten użytkownik może kręcić takie w.a.ł.k.i z wieloma innymi osobami.Oszustwo nie zna kwoty, bo to nie jest kradzież ze znikomą szkodliwością społeczną.
jego nazwa na allegro, [edycja]
@Client:101226960 zgłoś allegro https://allegro.pl/pomoc/kontakt i tak zapewne założy nowe, stara sztuczka z kodem 😞
napisałem do nich o tym aby go zablokowali, dałem im screeny z najważniejszych momentów z naszej rozmowy na allegro chacie, i mam nadzieje że zrobią coś w tej sprawie
konto steam można tak sobie kupić?
steam na to pozwala?
@RED Ani steam, ani allegro, ale niektórzy zdaje się to ignorują.
@RED zapytał: "konto steam można tak sobie kupić?"
Można. Regulamin Allegro tego nie zabrania.
@Client:98572120 na Allegro nie można sprzedawać dostępu do kont z grami komputerowymi, konsolowymi i mobilnymi. Należą do nich konta założone na takich platformach jak na przykład Steam, Epic Games Store, Xbox Life czy GOG. Nie można sprzedawać też kont z przypisaną subskrypcją do gier na przykład PlayStation Plus, Xbox Live Gold czy Xbox Game Pass.
Można sprzedawać tylko dostęp do kont w grach typu free-to-play, czyli między innymi League of Legends, Fortnite czy World of Tanks. Wtedy sprzedający oferuje kupującemu np. osiągnięty w grze poziom lub rozwiniętą postać.
@Client:101226960 zablokowaliśmy podane przez Ciebie konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie!
@la_nika Zgadza się - nie można sprzedawać. Ale pytanie REDa dotyczyło zupełnie innej czynności. 😉
Pozdrawiam i mam nadzieję ze zablokujecie tego gościa, a nam oddacie pieniądze!
To może te 50 zł mu oddajcie z POK, poza standardową procedurą. W końcu został oszukany na Allegro.
@xyz96 przykro mi, ale w tej sytuacji nie możemy wypłacić rekompensaty, ponieważ do transakcji doszło poza Allegro. Można powiedzieć, że każda płatność, która kończy się poza Allegro i w wyniku, której ktoś może zostać oszukany, zaczyna się na Allegro, dlatego przestrzegamy i piszemy o tym gdzie tylko możemy, żeby transakcje zawiązywać tylko za pośrednictwem serwisu.
"To może te 50 zł mu oddajcie z POK, poza standardową procedurą. W końcu został oszukany na Allegro." - to może oddaj mu z własnej kieszeni, tak z dobroci serca, skoro wg ciebie "został oszukany na allegro".
Powinien się cieszyć, że ta cenna lekcja kosztowała go tylko 50 zł.
Każdy kupi sobie poza Allegro, a Allegro poza standardową procedurą odda mu kasę. Każdy tak by chciał, to byłyby dopiero bezpieczne zakupy.😂
Skoro regulamin zabrania sprzedaży, to tym samym kupna (bo skoro sprzedaż jest zabroniona, to "towar jest zakazany").
Skończ już uprawiać te wygibasy słowne wtedy, gdy jest to dla ciebie wygodne.