Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
@Client:47952939 to nie strona allegro, podasz bilk wypłacą kasę w bankomacie 😞
Dobrze kumasz ,kliknięcie z chęcią zakupu pozbawi Cię pieniędzy z konta .To popularny sposób oszustwa.
Dzień dobry. Wczoraj zostały zablokowane środki na koncie po zakupie głośnika na Allegro lokalnie. Kupiłam przez link wysłany przez sprzedawcę blikiem, po wprowadzeniu kodu blik wyskoczył komunikat „coś poszło nie tak„. Na koncie zostały zablokowane pieniądze, sprzedawca napisał że dostał maila z danymi do wysyłki ale nie dostał etykiety wysyłkowej i prosił o ponowną płatność. Jak odzyskać pieniądze zablokowane? W banku powiedzieli nic nie mogą pomóc i zgłosić to na policję.
@Client:74488139 bardzo mi przykro, ale ta sprzedaż nie odbyła się na Allegro Lokalnie, tylko na podrobionej stronie, która tylko wyglądała jak Lokalnie.
W tej sytuacji muszę Cię poprosić o zgłoszenie tej sprawy policji.
@Client:74488139 Link który otrzymałaś niestety nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.
Zostałaś oszukana.
BLIK posłużył do wypłaty gotówki w bankomacie lub zakupu kryptowalut (sprawdź czego dotyczy ta transakcja w bankowości)
Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz.
Witam, wygląda mi to na oszustwo. Proszę o sprawdzenie.
https://allegrolokalnie.gc-39x8356v-7651.xyz/aukcja/nowoczesny-domek-narzedziowy-4x2m-piekny-zadbany--997271
To oszustwo
@Client:46446103 potwierdzam, to próba wyłudzenia, ponieważ ta strona nie należy do nas. Jedyne i właściwe adresy naszych serwisów to allegro.pl oraz allegrolokalnie.pl
Zostało zgłoszone na 8080 i już strona zablokowana.
https://allegrolokalnie.id-87312.sbs/aukcja/kola-letnie-vw-passat-b8-arteon-soho-5x112-215-55-r17-pirelli-3g0-seat-773525?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR7LRMQZNAV0L-u9WrQO7B8CxUKwU4Lw3gs4xZc5O4RiysMRpCYrbio0z0Sh7g_aem_vn7XG5EAT5GQTFIVopOqKg
@carsmc zgadza się, bo to nie jest link do Allegro😉
Witajcie ... chyba zostałam oszukana, właściwie moja córka. Córka znalazła iPhone na **piiip** poprosiła o przejście na allegro i dostała link ma allegro loklanie. Zakupiła zrobiła przelew blikiem i tyle kontaktu ze sprzedającym 🥺. Mam scrn i nr tel sprzedającego. Jak skontaktować się z allegro by coś z tym zrobili? Brak już dostępu do zamówionego produktu. Został usunięty . Co teraz
@ANOUK_ a wystarczyło zobaczyć przed potwierdzeniem kto jest odbiorcą !!! droga nauczka ?
To był zakup krytpowalut lub wypłata w bankomacie, sprawdź potwierdzenie i na przyszłość sprawdzaj odbiorcę 😞
Co teraz, policja a o kasie zapomnij 😞
Pokaż ten link ale na 99% fejkowa strona imitacja allegro
Witam kupiłem przedmiot i zapłaciłem za niego blikiem ale nie ma nigdzie że go kupiłem. Sprzedający też nie ma informacji że sprzedał. Blok obsługuje XTB S.A.
xtb.com Prosta 67,Warsaw. Czy to oszustwo?
@bastekfarmer83 daj link do oferty, ale na 99,99% to oszustwo, oszust liczy na to, że zrobisz mu drugi blik
Kryptowaluty?
Mam dokładnie to samo. Podaj link do ogłoszenia
Ewidentnie nie był to zakup na Allegro, tylko na stronie wizualnie do niej podobnej.
A to, gdzie naprawdę płaciłeś wyświetlało się w apce bankowej jak prosiła o potwierdzenie transakcji. Oszuści nie są w stanie podrobić tego komunikatu, tylko liczą na zatwierdzenie bez czytania.
A i na zwrot pieniędzy nie masz praktycznie szans. Transakcja traktowana jest jako wykonana w pełni świadomie.
Miałam dzisiaj identyczną sytuację. Masakra