Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
co zrobic kiedy zostałam oszukana na allegro lokalnie. Wysłałam pieniądze a telefonu wciąż nie ma zarówno nie ma kontaktu z owianą która wystawiła telefon.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czy myślisz, że uda się odzyskać pieniądze?
Jeżeli Policja wykryję sprawcę, to może tak, ale nie licz, że wykryje. Ci oszuści potrafią się nieźle ukrywać.
Dobrze dxiekuje. Jakieś dane były podane na o### l ### x i na banku
@Client:106216188 napisał(a):
Czy myślisz, że uda się odzyskać pieniądze?
Nie, pieniądze zostały już wypłacone z bankomatu.
Witam, z tą osobą nie ma żadnego kontaktu jest niedostępna i nie da się jej już znaleźć
Po pierwsze, to nie był zakup na Allegro, co zresztą było już wspominane wyżej.
Po drugie, wszystkiego dane w ogłoszeniu były fałszywe, jak i zresztą cała strona
Po trzecie, nie masz szans na odzyskanie kasy, a dla banku sprawa jest prosta; płatność (najprawdopodobniej wypłata z bankomatu) została potwierdzona odciskiem palca lub kodem, więc nie podstaw do wniesienia reklamacji.
Ja wiem, że ten model nie jest jakiś najnowszy itd. ale serio nie zapaliła Ci się żadna czerwona lampka widząc taką cenę? 🙉
brawo,
jak widzę zdjęcia z telefonu,
strona bezpieczna 🙂
tylko policja pomoże
ale czy allegro nie powinno wyszukiwać takich stron lub sobie botami skanować internet by likwidować takie zagrożenia?
@RED w sumie wystarczyłoby słowo klucz allegrolokalnie albo allegro, jednakże te trefne oferty są robione na poczekaniu więc nie to nie jest tak, że domena jak i "oferta" są dostępne z poziomu wyszukiwarki..... tak mi się wydaje
@Halfrunt Wystarczy choć trochę zwracać uwagę na to co się klika i nie byłoby problemu. Ale zauroczenie ofertami 50-60% tańsze od normalnej zaślepia ludzi całkowicie. w myśl "chytry traci 2 razy"
@RED staramy się to robić na bieżąco, ale takich stron jest niestety coraz więcej. Trzeba zachować czujność, a w razie wątpliwości przekazywać zgłoszenia na adres: phishing@allegro.com. Nasz dział bezpieczeństwa od razu blokuje takie strony.
Nie sostałaś bo nie ma IPhone 12 pro max gold 128 GB bez wad za 600 zł