anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałam oszukana na allegro lokalnie

Client:106216188
#7 Wielbiciel#

Witam. 
co zrobic kiedy zostałam oszukana na allegro lokalnie. Wysłałam pieniądze a telefonu wciąż nie ma zarówno nie ma kontaktu z owianą która wystawiła telefon. 

IMG_6189.png

IMG_6190.png

IMG_6191.png

IMG_6192.png

IMG_6193.png

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32

#7 Wielbiciel#

Czy myślisz, że uda się odzyskać pieniądze? 

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Jeżeli Policja wykryję sprawcę, to może tak, ale nie licz, że wykryje. Ci oszuści potrafią się nieźle ukrywać.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dobrze dxiekuje. Jakieś dane były podane na o### l ### x  i na banku 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:106216188  napisał(a):

Czy myślisz, że uda się odzyskać pieniądze? 

Nie, pieniądze zostały już wypłacone z bankomatu.

#7 Wielbiciel#

Witam, z tą osobą nie ma żadnego kontaktu jest niedostępna i nie da się jej już znaleźć 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:106216188

Po pierwsze, to nie był zakup na Allegro, co zresztą było już wspominane wyżej. 

Po drugie, wszystkiego dane w ogłoszeniu były fałszywe, jak i zresztą cała strona 

Po trzecie, nie masz szans na odzyskanie kasy, a dla banku sprawa jest prosta; płatność (najprawdopodobniej wypłata z bankomatu) została potwierdzona odciskiem palca lub kodem, więc nie podstaw do wniesienia reklamacji.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Ja wiem, że ten model nie jest jakiś najnowszy itd. ale serio nie zapaliła Ci się żadna czerwona lampka widząc taką cenę? 🙉

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

brawo,

jak widzę zdjęcia z telefonu,

strona bezpieczna 🙂

tylko policja pomoże

ale czy allegro nie powinno wyszukiwać takich stron lub sobie botami skanować internet by likwidować takie zagrożenia?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@RED w sumie wystarczyłoby słowo klucz allegrolokalnie albo allegro, jednakże te trefne oferty są robione na poczekaniu więc nie to nie jest tak, że domena jak i "oferta" są dostępne z poziomu wyszukiwarki..... tak mi się wydaje

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Halfrunt Wystarczy choć trochę zwracać uwagę na to co się klika i nie byłoby problemu. Ale zauroczenie ofertami 50-60% tańsze od normalnej zaślepia ludzi całkowicie. w myśl "chytry traci 2 razy"

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@RED staramy się to robić na bieżąco, ale takich stron jest niestety coraz więcej. Trzeba zachować czujność, a w razie wątpliwości przekazywać zgłoszenia na adres: phishing@allegro.com. Nasz dział bezpieczeństwa od razu blokuje takie strony.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:113465758
#9 Pomysłodawca#

Nie sostałaś bo nie ma IPhone 12 pro max gold 128 GB bez wad za 600 zł

oznacz moderatorów