Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
co zrobic kiedy zostałam oszukana na allegro lokalnie. Wysłałam pieniądze a telefonu wciąż nie ma zarówno nie ma kontaktu z owianą która wystawiła telefon.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @Client:106216188. Proszę, abyś w takiej sytuacji rozpoczęła Dyskusję ze sprzedającym na Allegro Lokalnie. Dzięki temu będziemy mogli włączyć się do rozmowy i udzielić Ci wsparcia.
Tutaj znajdziesz instrukcję rozpoczynania Dyskusji na Lokalnie.
@MiMary raczej to się nie uda zobacz na adres strony na zdjęciach 😞
@Client:106216188 czy to nie był zakup przez podesłany link z FB ???
Podesłała mi to z **piiip** i nie ma już żadnego kontaktu z tą osobą
@Client:106216188 zapomnij o kasie, zobacz czy na potwierdzeniu nie masz wypłaty z bankomatu 😞 a na przyszłość trzeba patrzeć co się potwierdza w aplikacji BLIK 😞
Niestety było to dosyć wiarygodne w szczególności że pokazywało że strona jest bezpieczna
Jak zakup z podesłanego linku, kasy nawet po zgłoszeniu na Policję nie odzyskasz! Policja nawet nie chce przyjmować zgłoszeń.
Czyli nie ma sensu zgłaszania tego na policję?
Sensu nie ma, ale powinno się zgłaszać.
@LEW433 "nie chcem, ale muszem". Policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie dotyczące przestępstwa. W razie odmowy przyjęcia zgłoszenia należy udać się do Prokuratury i złożyć skargę do Prokuratora Dyżurnego, ewentualnie wysłać skargę do BSWP. Polecam jednak Prokuraturę, ta działa bezzwłocznie w takich przypadkach.
Poszukaj wątków na wet tu na forum opisywanych jak odmawiali. Wiem że mają obowiązek.
@Client:106216188 strona tak jest dobrym klonem ale już jak potwierdzałeś kod to było napisane że wypłata w bankomacie a nie przelew do Allegro 😞 do tego dochodzi domena nie należąca do allegro, trzeba uważać co i gdzie się kupuje 😞
@Client:106216188 bardzo mi przykro, ale to jest oszustwo. Proszę Cię, abyś udała się na Policję.
To jej e-mail
@Client:106216188 nic nie zrobisz, maile, konto na FB są przejęte 😞
@MiMary sądząc po linku ze screenów, to Ona nie dokonała zakupu na Lokalnie. Kolejna ofiara podróbki Allegro.
Co mogę teraz zrobić?
Zgłosić oszustwo na Policji i czekać 30 dni na informację o umorzeniu dochodzenia z powodu niewykrycia sprawcy.