anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków przez allegro

bedushi
#7 Wielbiciel#

Kupiłem konto brawl stars bez żadnych blokad bana itp itd przynajmniej tak zapewniał sprzedajacy ,po zakupie gdy tylko zalogowałem się do supercell id okazało się że konto posiada blokadę i nic się nie da zmienić ani email ani podpiąć tel .pobrałem grę brawl stars włączyłem a tam moim oczom ukazał się ban . sprzedający był świadomy sprzedaży konta zablokowanego a jedyne co otrzymałem od allegro to stracony czas .

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, zawsze można odzyskać środki, dyskusja, pomoc Allegro i możliwa rekompensata.https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Miał bana to chciał jeszcze trochę zarobić i pchnął dalej. Kupując coś od osób prywatnych ponosisz duże ryzyko bo ci nie muszą przyjmować zwrotów ani zwracać kasy . Pozostaje ci reklamacja i złóż ją ,będzie się musiał do tego odnieść.

oznacz moderatorów

bedushi
#7 Wielbiciel#

Odniósł się że nie zwróci nic i nie odpisuje dalej a allegro nie reaguje 

oznacz moderatorów

bedushi
#7 Wielbiciel#

Jedyne co napisali aby zgłosił na policję gdzie rekompensata?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@bedushi Chwila, jak długo jest otwarta dyskusja?

oznacz moderatorów

bedushi
#7 Wielbiciel#

17 dni

oznacz moderatorów

bedushi
#7 Wielbiciel#

Do tego allegro straszyło sprzedawcę i nic nie zrobili kazali jedynie zgłaszać na policję ,gdzie rekompensata bo nie pojmuje 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie czytasz zasad przyznawania rekompensaty, po 14 dniach odznacz jako nierozwiązaną dyskusję. Teraz zgodnie z regulaminem mogą prosić o zgłoszenie na Policję ale to nie znaczy nie dadzą rekompensaty.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-protect/jak-zlozyc-zawiadomienie-o-przestepstwie-AVm...

oznacz moderatorów

bedushi
#7 Wielbiciel#

Czyli bez zgłoszenia na policję nici z tego ? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zgłoś weź potwierdzenie i dadzą.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nie rozumiem czemu nie zrobią porządku z tą patologią raz a dobrze zabraniając wystawiania takich ofert i koniec z robieniem w wała o u stron transakcji

oznacz moderatorów

Client:41628526
#7 Wielbiciel#

Też dałem się nabrać z tą różnicą, że ja dostałem konto, świeżo założone konto... Przypuszczam ,że też nic nie zdziałam by odzyskać pieniądze. Zgłoszenie na policje przy takiej kwocie ~90zl to pewnie gra niewarta świeczki, szkoda tylko ,że nikt z tym nic nie robi 😕 

Uważajcie na 

Andrzej ( Veinix )

oznacz moderatorów

Robert91_2009
#7 Wielbiciel#

Tak samo poszło 50 zł podobno zablokowali mu konto a kasę odzyskam z allegro protect ale coś można z tym zrobić jak co można zgłoszenie zbiorowe 🙂

oznacz moderatorów