Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wylicytowałem elektronarzędzie które okazało się być na wykończeniu, poinformowałem o tym sprzedającego, ten bez zbędnych dyskusji wysłał adres do zwrotu, co mnie bardzo cieszy, martwi mnie jednak jedna rzecz - pieniądze.
Za zakup razem z przesyłką paczka pocztowa( nie było przesyłki smart) zapłaciłem 490zl. Jak zwrócić narzędzie, by mieć pewność że zostaną mi zwrócone pieniądze, chociaż za sam towar bez przesyłki(460zł)?
Jak się zgodził to odsyłasz na własny koszt, masz wątpliwości to zażądaj jakiegoś potwierdzenia zgody na zwrot.
Wiem że odsyłam na wlasny koszt, nie chodzi mi o koszty wysyłki, tylko samego urządzenia, czy istnieje jakiś sposób, żeby mieć pewność że sprzedający zwróci mi koszty urządzenia pomijając przesyłkę jeśli nie chce zwrotu paczka za pobraniem
Za pobraniem może nie odebrać, jak chcesz mieć 100% pewności to otwórz dyskusję i tam sprzedajacy niech wyrazi zgodę na zwrot. Ale jak masz potwierdzenie na Allegro, czat albo centrum wiadomości to wystarczy.
Okey dziękuję za pomoc, miłego wieczoru 😉
@Hexiak0001101 nikt ci się nie zgodzi na zwrot za pobraniem a ustawa jasbo określa że koszty zwrotu ponosi kupujący. Załóż dyskusjężeby mieć podkładkę dla allegro i w niej wklej nr paczki dla sprzedającego że wysłałeś
nie chodzi o koszty przesyłki, tylko tak jak pisałem wcześniej koszt towaru 😉
Polecam nagrać filmik z pakowania oraz oznaczyć sobie paczkę np małą naklejką albo naklejką nie rzucać etc żeby potem sprzedawca nie powiedział że paczka pusta była lub nie podmienił paczki, drugi filmik z nadania zrobić np jak wkładasz do paczkonatu