Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
mam pytanie jesli chce zwrot pieniędzy a kupujacy nie odda pieniędzy przez allegro to co wtedy mam zrobić ?
@Mientosek_ chcesz zwrot a kupujący nie odda ???? możesz jaśniej, nie chodzi Ci przypadkiem o sprzedającego ?
@kostas11 @Sorki chodzi o sprzedającego ze nie dostałem przedmiotu a chce zwrot pieniędzy a sprzedający mi nie odda lub nie będzie odpisywać na allegro to co wtedy mam zrobić
wtedy wjeżdża elegancko POK (program ochrony kupujących), ale najpierw otwierasz dyskusję.
@AQUASYSTEMS @Czyli co otworze dyskusje i wtedy poproszę o zwrot pieniędzy i co allegro mi odda czy jak to działa?
Tak, zaznaczasz - nie otrzymałem produktu. Zobacz, czy wtedy odniesie się sprzedający. Jeśli nie, od razu zgłoś się do programu POK.
@AQUASYSTEMSpowiem ci szczerze że sprzedawca się nie odniósł to tego ignoruje moje wiadomości itp
@Mientosek_ Tu odpowiadają ci sprzedajacy, jeżeli nie otrzymałeś towaru i otworzyłeś dyskusję i jeżeli w 14 dniach nie osiągniecie porozumienia, dyskusję zamykasz jako nierozwiązaną i składasz wniosek do POK.
@LEW433 Tu odpowiadają ci sprzedajacy
A co to ma do rzeczy, nawet nie wiemy kiedy zakup i ile czeka, jest to zakup od osoby prywatnej więc nie może od tak se żądać zwrotu kasy, za mało informacji !!!
@kostas11 jeśli czekam już 3 dzień na przedmiot sprzedawca olewa temat i nie odpowiada to co on ma zarobić a ja mam zostać z niczym?
@kostas11 przedmiot kupiłem 10 czerwca o godzine 0.15 wiec wiem ze wtedy był piątek itp ale jesli jest juz wtorek i nie mam dalej odpowiedzi od sprzedającego to cos tu śmierdzi a i jest to osoba prywatna
@LEW433 dziekuje 🙂
@Mientosek_ to jeszcze dopisz kiedy zakup, ile czekasz na wysyłkę, zakup od firmy czy osoby prywatnej itp.
@kostas11 @To jest osobą prywatna to wiem to dużo zmienia?
@Mientosek_ widzę, że sprawa dotyczy Allegro Lokalnie i założyłeś już dyskusję, w której sprzedający nie odpowiedział, dlatego nałożyliśmy ograniczenia na jego konto. Tak jak napisaliśmy możesz wypełnić wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących. Wniosek będzie dla Ciebie dostępny od 24 czerwca od godziny 01:00, dzięki niemu możesz odzyskać swoją wpłatę.
Chora jestem, i słabo jarzę ale cos mi tu nie gra. Kupujący pisze, że czeka 3dni na towar, sprzedający ma na wysyłkę 7 dni. 3 godziny temu kazali mu założyć dyskusję, a tu już dyskusja zakończona i blokada? Na pewno tu wszystko gra???
@kaliszaneczka-x Wniosek powinien być aktywny po 14dniach dyskusji!😁 tak sądzę ale .....🤔
@kaliszaneczka-x @LEW433 dziękuję za Wasze wiadmości i zwrócenie uwagi, jednak zapewniam, że wszystko gra i mieliśmy podstawy, aby w takich ramach czasowych podjąć działania 🙂
@la_nika tak z ciekawości na jakiej podstawie blok? Tylko proszę bez frazesów (że mieliście podstawę - pytanie jaką konkretnie?)
bo sprzedający nie odpowiedział na zarzuty i blok poszedł. Jednym słowem czy allegro czy lokalnie musisz natychmiast odpowiadać, bo inaczej out i i idziesz do kąta.