Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Dokonałam zakupu kodu do gry na Allegro lokalnie. W opisie sprzedający jasno zaznaczył że nie przyjmuje zwrotów oraz jasno określił że kod którego chcę użyć może być wykorzystane tylko i wyłącznie na kontach tureckich. Po dokonaniu zakupu zorientowałam się że kod jest dla mnie nieprzydatny. Zwróciłam się z tym do sprzedawcy który w pierwszej wiadomości napisał mi że nie przyjmuje zwrotów. Napisałam że może zwrócić pieniądze bo kod jest niewykorzystany w odpowiedzi sprzedawca napisał że nic już nie może na to poradzić. To było tylko i wyłącznie moje gapiostwo ale moje pytanie brzmi czy sprzedawca nie może na to nic poradzić czy sprzedawca Nie chciał nic na to poradzić? Czy jest możliwość wystawienia komentarza na Allegro lokalnie chociażby z ostrzeżeniem żeby dokładnie przeczytać aukcje ponieważ sprzedawca nie zwróci pieniędzy mimo niewykorzystanego kodu?
@Kamrat38 a w jaki sposób sprzedawca ma sprawdzić czy kod faktycznie jest niewykorzystany? Twój błąd więc sprzedawca nie ponosi tutaj winy. Na Allegro lokalnie nie można wystawić komentarza.
@Kamrat38 Jeżeli był opis i oferta jest zgodna z opisem to nie masz podstaw do reklamacji, zwrotu jako prywatny sprzedajacy nie musi pryzmować> może jak się zgodzi, tu nie chce więc nic nie zrobisz. Komentarzy na Allegro Lokalne nie ma.
@Kamrat38 następny co chce komentarzem negatywnym ostrzegać mimo że nie wina sprzedawcy, było przeczytać dokładnie co się kupuje, osoba prywatna nie ma obowiązku przyjmować zwrotów, wystaw na sprzedaż i odsprzedaj, na Lokalnie nie ma komentarzy 🙂
Kod nadal mozesz wykorzystac wystarczy program vpn zmieniajacy twoja lokalizacje na turcje co do pytan na lokalnie nie ma komentarzy, pisalo w ofercie na jakich serwerach mozna wykorzystac kod? Pisalo. Trzecia rzecz to ze ty piszesz ze nie zostal wykorzystany nie oznacza ze nie zostal wykorzystany oraz sprawdzic to mozna tylko probojach go aktywowac wiec jesli jest wykorzystany to sie nie bedzie dalo i sie nie odsprzeda a jesli nie jest wykorzystany to sie go niechcacy aktywuje i sie nie odsprzeda. Nastepnie zgodnie z ustawa tresci cyfrowe nie podlegaja zwrotom oraz wedlug prawa nie chroni cie ustawa konsumencka przy zakupie od osoby prywatnej a ta nie musi przyjmowac zwrotow bez podania przyczyny
@Kamrat38 Postaw się na miejscu sprzedającego - powiedzmy, że chcesz być w porządku, zgadzasz się na zwrot, oddajesz kasę.
Tylko, że kupujący nadal posiada ten kod. Może go w każdej chwili wykorzystać.
Co byś zrobił w sytuacji kiedy oddałeś kasę a kupujący mimo to zużył potem ten kod lub np. odsprzedał komuś innemu?