Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Czy jest jakaś opcja przyśpieszenia zwrotu gotówki na zaginioną paczkę ? Reklamacja została uznana już za zaginiona przesyłkę od 23.11 ale teraz znowu mam 30dni czekać na zwrot gotówki. To nie sprawiedliwe żeby było trzeba tyle czasu prosić się o swoje pieniądze.
@karciaaaa93 jeśli był to zakup od osoby prywatnej to musisz czekać aż odda przewoźnik 😞
@karciaaaa93 czy kontaktowałaś się w sprawie tego zwrotu bezpośrednio ze sprzedającym?
Zakup był na allegro lokalnie od prywatnego sprzedawcy. Sprzedający zrzekł się prawa do paczki. I reklamacje uznało allegro po 1,5miesiaca od zaginięcia paczki i teraz każą czekać kolejne 30dni na zwrot gotówki. Dlatego pytam czy jest jakaś opcja przyśpieszenia tego bo czekać 2,5 miesiąca na gotówkę mi się nie usmiecha
@_HolaOla_ Zakup był na allegro lokalnie od prywatnego sprzedawcy. Sprzedający zrzekł się prawa do paczki. I reklamacje uznało allegro po 1,5miesiaca od zaginięcia paczki i teraz każą czekać kolejne 30dni na zwrot gotówki. Dlatego pytam czy jest jakaś opcja przyśpieszenia tego bo czekać 2,5 miesiąca na gotówkę mi się nie usmiecha
@karciaaaa93 Pytania w sprawie reklamacji prześlij proszę w sprawie numer 38217873.
Może trochę mniej niż 2,5 miesiąca, ciesz się ze uznali reklamację.
Aż tak źle ? Pierwszy raz mam sytuację. Pierwszy raz allegro ona box i ostatni. Szkoda że ja tak nie mogłam sobie zapłacić po dwóch miesiącach..
Rzadko ktoś się chwali uznaną reklamacją!
Potwierdzam że masz szczęście.😍
@milka1234567890 @LEW433 nie odpuściłabym 🙂 niby 60zl tylko ale z nieba kasa nie leci 🙂 a tym bardziej że nie dostałam prezentu na mikołajki dla dziecka to poziom wkurzenia tym bardziej wzrósł 🙂 🙈
Gratulacje za zaangażowanie.
@karciaaaa93 Kto składał reklamację ? i jak została uznana to ktoś otrzymał rekompensatę od przewoźnika? a to zakup od prywatnego czy firmy?
Zakup allegro lokalnie. Prywatny sprzedawca.
Jeżeli chodzi o reklamację usługi pocztowej, to operator ma 30 dni na jej rozpatrzenie (liczymy od dnia zgłoszenia kompletnej reklamacji). Brak odpowiedzi w tym terminie oznacza uznanie roszczenia.
Jeżeli chodzi wypłatę odszkodowania, to termin jego wypłaty podany jest w decyzji reklamacyjnej, jednakże nie może on być dłuższy niż 30 dni (odszkodowanie powinno być wypłacone bez zbędnej zwłoki).
Czyli maksymalnie na odszkodowanie czeka się 60 dni, czyli dwa miesiące.