Witam wszystkich,mam ewidentny problem z kupującym.zakupił w drodze licytacji zestaw monet,monety z aukcji WCN i numimarket z aukcji onebid.odebrał,po 9 dniach kontakt w formie kilkudziesięciu SMS o treści albo rekompensata pieniężna albo policja itd.bo wg.niego dwie z numimarket fałszywe,zdjęcie strzelił monety na wadze 5 kg!! I mu waga nie pasuje.kupujący obcokrajowiec,ukrainiec.i co z nim zrobić,podejrzewam że wyłudzenia prubuje dokonać nie pierwszy raz i znalazł taki sposób na życie.tylko ilu tak oszukał na allegro?.Ja mam sto procent pewności oryginalności sprzedawanych walorów,zajmuję się tym już 30 lat,dodatkowo każda z monet jest w archiwach domów aukcyjnych.
@kimbb11 kupujący złożył reklamację, więc powinieneś ją rozpatrzyć. Skoro masz pewność, odnośnie do jakości produktów, możesz odrzucić reklamację.
Jeśli będziesz miał poczucie, że kupujący nęka Cię wiadomościami, prześli do nas zrzuty ekranu i opis sprawy za pomocą formularza(możliwość dodania załącznika pojawi się, jeśli wybierzesz kontakt w wiadomości e-mail).
Kupujący nie złożył reklamacji,cała sytuacja ma miejsce poza serwisem allegro
@kimbb11 Jak kupowałeś je na wskazanych portalach aukcyjnych to masz fotki i opisy w archiwum aukcji . Tam wystawiają tylko firmy i trudno o pomyłki a jak taki klient chce iść na Policję czy do Sądu to niech idzie . Jako świadków możesz powołać właścicieli wystawiających te pozycje ,którzy są znawcami i ekspertami w temacie numizmatyki.
Dziękuję za odpowiedź,nie martwię się oryginalnością,chodzi mi o tego ukraińca,jestem pewny w stu procentach że to robi nie pierwszy raz,skupuje monety z antyku,
@kimbb11 akurat zdarzały się fałszywki w znanych firmach, gradingu itp. więc jak sam zweryfikowałeś i jesteś pewny że są oryginalne to pamiętaj żeby dorzucić reklamacje pisemnie w ciągu 14 dni od złożenia, i zachowaj potwierdzenie z datą wysłania 🙂