anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Współpraca przy sprzedaży kolekcji

Client:46193517
#7 Wielbiciel

Witam Witam, czy byłby ktoś zainteresowany udziałem w sprzedaży mojej kolekcji, na razie tutaj jest jakieś 4/7 oszacowane wg cen katalogu Fischera na 2025, ceny oczywiście są do uzgodnienia 😉 https://drive.google.com/drive/folders/1EPNxY8qgYnhY_wYxmoyfbZJK1-0dWCOX?usp=sharing

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46193517 Katalog Fischera ze swoimi cenami mija się z rzeczywistością i są to tylko ceny sugerowane. Aby sprzedać kolekcję to najlepiej sobie samemu wycenić na podstawie cen aukcyjnych danej pozycji z ostatniego okresu ,zwracając uwagę na stan zachowania. Osobiście mnie z pozycji z tego katalogu interesują tylko monety z Polski Królewskiej oraz rzadsze okazy II RP .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46193517 katalog katalogiem, żaden nie podaje cen rynkowych 🙂

np. 20 zł kwadrat euro katalogowo 220 zł a licytacje kończą się na 150 - 160 zł 😞 

Więc już skoryguj oczekiwania z 200 000 zł na jakieś 150 000 zł 🙂

Koszty sprzedaży, obsługa komisowa itp. więc nastaw się bardziej na niecałe 100 000 zł 🙂

Druga sprawa że każdy kolekcjoner ma to w zbiorach więc trzeba to sprzedawać poniżej co by nie wisiało latami, ostatnio sprzedawałem klientowi 10,20 Ag 1995 - 2020 trwało to 3 lata do tej pory mam jeszcze 3 sztuki a ceny były dobre bo np. ekonomistów wystawiałem po 70-80  zł a i tak szło jak krew z nosa 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:46193517
#7 Wielbiciel

to jest oczywiste, podkreślałem że to ceny katalogowe a nie że spodziewam się za tyle je sprzedać... szacunkkowa wartośc katalogowa umożliwiła mi zagłębienie się w ta kolekcję,  dzięki za realną odpowiedź

oznacz moderatorów