Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Próbuję skontrolować oferty, filtruję je wg "niepołączone", pokazuje mi jedną ofertę, o której wiem. Przez przypadek wchodzę w jedną ofertę by ją edytować, i tu pokazuje mi, że oferta nie połączona z katalogiem.... o co chodzi?
Przy okazji: dlaczego Allegro zezwala na zmiany w katalogu polegające np. na zmianie liter w tytule na małe (tylko taka zmiana) albo 200g nagle się zmienia na 0,2kg...jaki to ma sens?
@Kiki_Miki Jeśli chodzi o edycję informacji o produktach z Katalogu, również takie "kosmetyczne" zmiany mają sens w porządkowaniu danych.
Co do zgłoszonego problemu - proszę Cię o przesłanie zrzutów ektanu z widokiem opisywanych nieprawidłowości. Podaj też numery ofert, które nie są powiązane z Katalogiem, a nie pojawiają się na liście po filtrowaniu.
Natalia, choćby pierwsza z brzegu oferta 4011444216304, nie mam jej w "niepołączonych"
@Kiki_Miki Proszę Cię o podanie numeru oferty, a nie kodu producenta.
Zrzut ekranu miał dotyczyć błędnego filtrowania. Jeśli ten problem nadal występuje, również ponownie proszę o ten zrzut.
przepraszam za pomyłkę - OFERTA NR 13665467005. Filtrowanie niepołączonych poniżej:
@Kiki_Miki Wskazana oferta jest powiązana z produktem z Katalogu. To, że nie pojawia się po filtrowaniu nie jest więc błędem. W którym miejscu widzisz informację o braku powiazania?
wyżej jest screen "nie łącz z katalogiem", "Połącz ofertę z katalogiem", nie oznacza braku połączenia?
@Kiki_Miki Według naszego systemu oferta jest połączona z katalogiem. Muszę to wyjaśnić z działem technicznym. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. Wkrótce wrócę z odpowiedzią.
OK poczekam, nie ukrywam, że ta informacja mnie dziwi.
Dzień dobry,
czy udało się coś ustalić? Wczoraj znalazłem kilka innych ofert "Połącz z katalogiem", których nie ma podczas filtrowania "niepołączone".
@Kiki_Miki Przykro mi, ale nie byliśmy w stanie zweryfikować tego problemu, ponieważ zaszło nieporozumienie. Wskazałeś ofertę 13665467005, która jest połączona z katalogiem, natomiast na zrzucie ekranu jest zupełnie inna oferta.
@w_kiwi to właśnie ta oferta. Wpisuję w asortymencie ten właśnie numer, chcę ją edytować więc klikam "Edytuj"...i po chwili system wskazuje mi to to na screenie. Tu moje pytanie: czy ta oferta jest połączona z katalogiem czy nie? Jeśli jest - po co to info ze screena? Już w przypadku kilkunastu ofert spotkałem się z tym.
@Kiki_Miki oferta numer 13665467005 jest połączona z katalogiem (konkretnie z tym produktem), oferta nr 9298912657 nie jest połączona z katalogiem.
@la_nika wiem, że 136..... nie jest powiązana z katalogiem, drążę temat tej drugiej oferty, po co system Allegro nakazuje mi połączenie oferty,.... która - jak sami twierdzicie - jest połączona z katalogiem... trochę to bez sensu.
@Kiki_Miki jest dokładnie odwrotnie.
Oferta numer 13665467005 jest połączona z katalogiem, oferta nr 9298912657 nie jest połączona z katalogiem.
@la_nika 😄 ja już sam się gubię (w 2 ofertach...). Podsumowując: oferta 13665467005 - skupmy się na niej - w Sales Center w wyszukiwaniu wpisuję ofertę 13665467005, w tym momencie nic system nie pokazuje nic co odbiega od normy, w momencie wejścia w edycję system wskazuje, że mam połączyć ofertę z katalogiem... Twierdzicie, że oferta jest połączona, więc pytam: po co informacja z systemu o konieczności połączenia z katalogiem? Poniżej screen sprzed chwili:
@Kiki_Miki to rzeczywiście dziwne, bo Twoja oferta jest połączona właśnie z tym produktem, który tutaj jest proponowany. Sprawdź proszę, czy gdy klikniesz Połącz ofertę z katalogiem, odświeżysz stron i ponownie wejdziesz w edycję ten komunikat znowu się pojawi.
Jeśli tak, podeślij proszę zrzut ekranu, ale z widoczny całym oknem przeglądarki (razem z paskiem z adresem strony oraz godziną i datą.
@la_nika Sprawdziłem, gdy kliknę nie ma ponownie tej informacji. Teraz pytanie: czy ta oferta była połączona czy nie? Tak jak pisałem wcześniej, spotkałem takich ofert kilkanaście u nas, a mamy ich trochę więc nie mam ochoty każdej pojedynczo sprawdzać, stąd też moje pytanie z tematu: czy filtrowanie po ofertach niepołączonych działa prawidłowo? Niestety problem ten występuje tylko i wyłącznie przy próbie selektywnego edytowania ofert (stąd mój drugi screen z tą jedną niepołączoną ofertą) - gdy włączam filtr "Niepołączone" - pokazuje tylko znaną mi ofertę. Po czym jak chcę edytować oferty okazuje się, że mam je z katalogiem połączyć... Co Ty na to?
@Kiki_Miki Twoja oferta nr 13665467005 była połączona z katalogiem już wcześniej, więc filtrowanie ofert przez niepołączone z katalogiem działa.
Oferta nr 9298912657 (widoczna na zrzucie, po wybraniu filtra niepołączone) jest jedyną niepołączoną z katalogiem ofertą.
Ta informacja o połączeniu z katalogiem pojawia się, gdy widoczne są różnice między ofertą a produktem. Np. w ofercie, o której pisaliśmy, podana była inna marka, po ponownym połączeniu w Twojej ofercie jest taka sama marka (Hobby) jak w produkcie.
@la_nika ok, dziękuję za odpowiedź