Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Czy jedynym plusem posiadania abonamentu Inpost, to podjazd kuriera, czy są jeszcze jakieś?
Wykupując abonament za 150zł netto, czyli ok 184 zł brutto, mogę wysłać do 20 paczek w korzystnych cenach, czyli średnio 6-7 zł taniej. Koszt abonamentu 184zł brutto dzieląc na 20 wychodzi 9,20zł na paczkę....gdzie tu korzyść, bo nie mogę się doszukać?
Oj coś mieszasz. Abonament dotyczy wysyłki bezpośrednio od InPost. Abonament jest skierowany do usługi z sklepów własnych. Nie użyjesz go jeżeli przekażesz odpowiedni adres e-mail Allegro transakcji. Jeżeli cena jest 9.20 to i tak jest taniej niż Allegro Paczkomat 9,99 zł. A czemu taniej o 6- 7 zł, nie wiem, być może jednorazowe nadanie paczki metodą InPost paczkomat kosztuje 15 zł.
Czyli jeżeli mam w allegro opcję wysyłki kurier Inpost pobranie, to wysyła na własną rękę poza allegro?
Może inaczej. Z poziomu oferty to nawet nie idzie rozkminić. Jeżeli w Twoim cenniku są usługi z przedrostkiem Allegro, np Allegro Kurier 24 to są przesyłki na zasadzie, podpisuje umowę Allegro z InPost, Allegro przedstawia Ci ceny (są atrakcyjne dla klienta) nakazuje przekazać odpowiedni adres e-mail transakcji, w celu weryfikacji że to się odbyło na Allegro.
Czy aby wysłać przesyłkę Allegro Kurier 24 Inpost płatne przy odbiorze za 15.87 muszę mieć podpisaną umowę abonamentową z Inpost?
Jeżeli w abonamencie za przesyłkę paczkomatem płacę 9 zł zamiast 15 to zyskuję 6 zł......ale za abonament muszę zapłacić 184zł, więc 184zł muszę wliczyć w swoje koszty wysyłki, czyli wysyłka paczki wychodzi drożej. W tym abonamencie mogę wysłać10-20 paczek, czyli 184:20 to ok 9.20zł do paczki. Czy coś źle rozumuję?
Czy Tobie chodzi o to?
https://inpost.pl/abonamenty-dla-firm
Jeżeli tak, to jak byk 150 netto i paczkomat, zapewne A od 10,26 i kurier od 11,46 tu zapewne ważne będą gabaryty i masa.
Tak o to. I w tym abonamencie mogę wysłać w preferencyjnych cenach 20 paczek?
No ale wg mnie abonament, to abonament. Płacisz 150 i masz preferencyjne ceny. Czy nie będzie najlepiej zadzwonić do InPostu bezpośrednio? W ogóle potrzebne Ci to? Masz sprzedaż poza Allegro?
Nie mam, ale jak w korzystnych cenach wysyłać z allegro za pobraniem ?
"Aby nadać przesyłkę Kurier InPost pobranie musisz dodać umowę własną" Czy jest jakaś wysyłka za pobraniem, że by nadać bezpośrednio z "wysyłam z allegro" bez umowy z firmą kurierską?
Jest.
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-informacje-dla-sprzedajacych-ZGjlBn2rdU4
Natomiast DPD traktuje sprzedawcę Allegro bardzo źle. Stanowczo odradzam.
Naliczają nad gabaryty, trzeba to reklamować, więcej straty czasu i nerwów. Wolałbym podpisać umowę z innym kurierem.
Czyli bez umowy za pobranie trzeba płacić ok 20zł
Tak, około. Pamiętaj że ustawisz cenę dla klienta max 17.99 zł.
Powtórzę się, serdecznie nie polecam.
To jakie pobranie wychodzi najkorzystniej dla sprzedającego, żeby utrzymać smarta?
Doczytałam. Bez umowy mogę nadać przesyłkę pobraniową przez wysyłam z allegro za pomocą DPD i UPS 😊 UPS mam blisko. Dzięki