anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adres klienta szyfrowany - in post go nie przyjmuje, do wysyłki towaru

Plantopack
#7 Wielbiciel#

Allegrowicze!  Może ktoś mi odpowie na pytanie co zrobić, gdy   klient w formularzu do dostawy wpisuje swój adres email - dla mnie, jako sprzedawcy- jest on niewidoczny. Widzę tylko hasło "kopiuj email" Pojawia się on wówczas pod zaszyfrowaną postacią, natomiast firma, od której ma wyjść zamówienie, twierdzi, że in post nie przyjmie takiego maile. W związku z czym klient nie może otrzymać informacji od in post o drodze jaką pokona jego paczka.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Plantopack nie jest to prawda. InPost akceptuje nasze zamaskowane adresy email. Wielu sprzedawców nadaje przesyłki poprzez Manager Przesyłek InPost lub inne narzędzia nadawcze, wskazując właśnie zamaskowane adresy.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Plantopack
#7 Wielbiciel#

Dzięki, ale co w przypadku jeśli nasze paczki wysyła hurtownia zewnętrzną posiadającą własną umowę z inpost? Obecnie każdorazowo musimy prosić klienta o podanie adresy email ponieważ inpost nie przyjmuje adresu zaszyfrowanego

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Plantopack jak wysyła na swojej umowie, bez maila z allegro to będziesz miał drożej, brak uzupełnionych numerów itp. 

Podaj mu zaszyfrowany mail, spokojnie przechodzi i będziesz miał policzone 9,99 zł a jak masz smart to tym bardziej musisz podać tego maila !!!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Taa wiecznie problem z nimi. Ostatnio ponawiałam gościowi wysyłkę‚ w sumie 2x nie odebrał i wpłacił na konto na trzecią wysyłkę bo już w allegro opcji dopłaty nie było. I też w paczkach z allegro już tego znaleźć nie można, a przez zwykle wyślij w normalnej cenie z menedżera też nie można, bo nie przyjmuje maila allegro... Musiałam podawać swojego maila i klientowi potem przez allegro wysyłać kod odbioru na wszelki wypadek !!! Allegrowy mail przejdzie przez inpost szybkie nadanie ale kto zagwarantuje, że nie naliczą drugiej opłaty za już opłaconą paczkę‚ z tymi ich mailami dziwne rzeczy wychodzą... Nie mówiąc o tym, że dość często któryś zwyczajnie nie działa i co wtedy??? Tak samo wysyłałabym dodatkowo zwykłe paczki na orlenie ale allegrowego maila to ja tam nie będę wpisywać i świecić potem oczami za błędy.... 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

Można użyć maila Allegro, ale z małą modyfikacją. Jak skopiujesz allegrowego maila to masz coś takiego:

ZamaskowanyEmailKlienta+numertransakcji @ allebadziew. pl

wklejasz do notatnika i wycinasz +numertransakcji, wtedy masz:

ZamaskowanyEmailKlienta @ allebadziew. pl

Wtedy maile trafią do klienta, oczywiście po przejściu cenzury.

kostas11
#21 Demiurg#

@drekenzes tyle że przy smarcie będzie płacił za wysyłkę z hurtowni, allegro dopłatę do smarta a od klienta nic nie dostanie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów