Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego allegro robi z Klientów i sprzedawców wariatów w przypadku kuriera DHL ???
Przykład z dnia dzisiejszego ( 06.03. ) - zakup o godz. 13:55 pojawia się nam w systemie o godz. 14. Sposób wysyłki - kurier DHL.
Robimy momentalnie list przewozowy i pakujemy zamówienie, ale nie możemy wybrać podjazdu jeszcze w dniu dzisiejszym i pierwszy wolny termin na zamówienie kuriera DHL - jutro ( 07.03 ) !!!!!!!!!!!!!
Oczywiście dodatkowo widzimy, że allegro uważa, że dzisiaj zamówienie to powinno zostać wysłane, by zostały naliczone dodatnie punkty za terminowość wysyłki.
PYTAM SIĘ ZATEM - JAKIM CUDEM ?????
@Sagitarius_1972 podaj proszę numer zamówienia, o którym piszesz, bo na tym koncie niestety nie odnajduję takiego, które by spełniało opisane przez Ciebie warunki.
@Sagitarius_1972 sprawdziłam to i dla metody dostawy DHL masz ustawioną godzinę graniczną na 14:00. Dlatego też, aby przesyłka była korzystnie policzona w Twojej jakości sprzedaży powinna zostać nadana dzisiaj. Co do braku możliwości zamówienia podjazdu na dzisiaj, skonsultuję to. Jednak najprawdopodobniej wynika to albo z informacji o braku wolnych slotów na podjazd dzisiaj, którą otrzymaliśmy od przewoźnika, lub tego, że dla Twojego kodu pocztowego godzina graniczna zamówienia kuriera DHL na ten sam dzień już minęła.
Czyli absurd jest.
Centrum miasta ( stolica województwa ) to chyba wystarczająco dobra lokalizacja dla podjazdu kuriera w okolicach godziny 14 ?
Dodam jeszcze, że kurier DHL to najgorszy kurier jakiego można wybrać do obsługi zleceń, gdyż nie spotkałam kurierów, którzy mają tak bardzo ,,wywalone" na swoją pracę, jak oni.
Ile razy też zgłaszałam reklamację na DHL do allegro, allegro również nie było skłonne do dociśnięcia im śruby. Suma summarum wychodzi na to, że tylko sprzedawcy zależy na jakości.
Akurat centrum dużego miasta, to wcale nie jest dobra lokalizacja dla firm kurierskiech. Im bliżej oddziału tym lepiej, a te często są poza miastem.
Co nie zmienia faktu, że podjechać może Orlen, InPost, UPS i DPD - InPost, UPS i DPD też mają oddziały poza miastem.
Proszę oto dane transakcji na innym moim koncie allegro
Allegro Kurier DHL