anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro inpost pobranie wysyłka 2 paczek

TriTech_izolacje
#7 Wielbiciel#

Sprzedaż 2 szt w jednej aukcji - wysyłka w  2 paczkach za pobraniem allegro inpost. Przy wygenerowaniu listów przez managera paczek są widoczne 2 paczki z tym samym pobraniem / kwota końcowa na obydwu paczkach jednocześnie/ jak to zmienić by kwota końcowa była dzielona na pół- ewentualnie jak to powinno prawidłowo wyglądać?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @TriTech_izolacje,

zmiana kwoty pobrania przy konkretnej przesyłce możliwa jest po imporcie aukcji do zakładki ALLEGRO -> IMPORT ALLEGRO INPOST. 

W momencie, gdy paczka jest przygotowana do opłacenia jest to moment, gdy pobranie można rozdzielić wedle uznania, np. całościową kwotę podzielić na ilość etykiet.

Po wygenerowaniu etykiet nie ma już możliwości naniesienia zmian.

oznacz moderatorów

alukee
#8 Zapaleniec#

Mam ten sam problem, na Allegro kupujący kupił 12szt. przedmiotów za pobraniem za 1000zł. W jednej paczce mieści się 6 szt. dlatego z automatu przydzielono 2 przesyłki. Wchodzę na menagera InPost pobieram etykiety Allegro i na obu etykietach jest pobranie 1000zł czyli kupujący musi zapłacić 2000zł. Przecież to jest Allegrowo-Inpostowy absurd.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@alukee Wyślij zrzut ekranu komunikatu, który Ci się pojawia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

alukee
#8 Zapaleniec#

Nie pojawia się żaden komunikat, generują się po prostu 2 etykiety i każda z tym samym pobraniem, a powinno rozdzielić na pół lub dać się edytować

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@alukee 

Niestety, trzeba tego pilnować.

Przy generowaniu etykiet pobraniowych kilku paczek zawsze wchodzi cała kwota pobrania. Musisz samodzielnie edytować zarówno nadając przez Manager paczek Inpost jak i przez wysyłam z Allegro przy innych przewoźnikach

Tak samo przy kilku paczkach trzeba dzielić kwotę ubezpieczenia, bo jak nie, to się sumuje gdy przekroczy  1000 zł Allegro dolicza opłatę za wartość powyżej tego 1000 zł 

oznacz moderatorów

alukee
#8 Zapaleniec#

W wysyłam z Allegro to jest taka opcja i da się tego upilnować, ale gdzie można edytować kwotę w managerze InPost tego już nie wiem...

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@alukee w MP  przy generowaniu listu

Client44052296_0-1753878930564.png

oznacz moderatorów

alukee
#8 Zapaleniec#

👍wow tego było trzeba!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#