Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Otrzymalem mail niby od was . Czy mozecie potwierdzic ze to faktycznie od Allegro?
Obrazka nie widzimy ale jak jest to obiecanka jakiejś premii itp. to nie łódź się że coś zyskasz .Tak działają oszuści którzy chcą przejąć władzę nad twoimi środkami na koncie . Nie wchodź w takie podejrzane ,podsyłane linki.
tresz maila:
Allegro nagradza Twoje konto Premią Lojalnościową w wysokości 659,98 zł Bonus zostanie przyznany w ciągu następnych 72 godzin. Wygrana kwota bonusu: 659,98 zł Opłaty: 4,39992 zł Łączna kwota: 655,61 zł Aby otrzymać bonus, należy uzyskać dostęp do usług online w ciągu 72 godzin od otrzymania tego e-maila.
Kwota bonusu zaksięgowana na Twoim koncie wynosi 659,98 zł Od dziś masz jeszcze jeden powód, aby żyć swoim kontem Allegro Dziękuję Ci! Zespół Allegro |
@gree3 Ty tak na serio pomyślałeś, że to prawda?
Jakbym pomyslal to nie chcialbym sprawdzenia
@gree3 Cześć. 🙂 Dobrze, że jesteś czujny i dopytałeś na Gadane o tę sprawę! Jest to próba wyłudzenia danych, nie klikaj proszę w żadne linki. Poprosiłam już odpowiedni zespół o zabezpieczenie strony, do której prowadzi odnośnik.
@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ a moderatorka mogłaby moje konto sprawdzić bo mi wczoraj mail przyszedł że na sierpień 2022 zalegam 1.40pln za nie wiem co bo sprawdzalem rozliczenia na koncie i widnieje 0,0 pln więc co to za cuda?
@az1rael Hej, jasne! Sprawdziłam sytuację na Twoim saldzie, ale nie ma na nim żadnej zaległości. Prześlij nam proszę tego mejla na spolecznosc@allegro.pl (za pomocą opcji "przekaż dalej")
@ko_alka czy mogę podesłać tego maila pod koniec tygodnia bo chwilowo nie mam dostępu do tego maila z telefonu bo na laptopie mam haslo zapisane a w szpitalu pare dni pobędę?
@az1rael Przykro mi to słyszeć 😞 Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz do domu!
Jeśli chodzi o przesłanie mejla, to oczywiście, na spokojnie 🙂 Na tym koncie nie widzę żadnej nieuregulowanej należności, zatem najprawdopodobniej będzie to kolejna próba wyłudzenia danych i zachęta do klikania w podejrzane linki.
Wracaj do zdrówka 🌷
Mail identyczny jak ten z tego wątku co do joty
@az1rael W takim razie już zajęłam się tą sprawą i przekazałam link z prośbą o zablokowanie tej strony 🙂
Witam, czy ktoś już dostał w niedługim czasie maila z informacją o blokadzie konta?
Pytam bo niedawno podawałem swojego maila w jednej z nanych poruwnywarek ubezpieczenia i nagle takie scamy i zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy jednak administrator lubi się dzielić danymi z oszustami.
@orzechwhz Cześć. 🙂 Dobrze, że zachowałeś czujność. Jest to próba wyłudzenia danych. Nie klikaj proszę w żadne linki, a mejla prześlij nam (za pomocą opcji "przekaż dalej") na phishing@allegro.pl - zgłosimy konieczność zablokowania tej strony.
Więcej informacji o phishingu znajdziesz tutaj: https://allegro.pl/cert/artykuly/phishing-informujacy-o-rzekomych-bledach-logowania-i-grozacy-zablok...
Obrazków nie widzimy do czasu ich zatwierdzenia . Podejrzane meile zawsze warto zgłaszać do allegro by zweryfikowali i ewentualnie zablokowali takiego delikwenta.
Policja to twój wybór. Allegro zrobi swoje> zablokuje .
@renjan1 Cześć, nie jest to wiadomość od Allegro. Jeśli masz taką możliwość, to prześlij nam proszę tego mejla za pomocą opcji "przekaż dalej" na adres phishing@allegro.pl. Dzięki temu będziemy mogli zgłosić do zablokowania stronę, do której link jest w wiadomości
oook
Z tego adresu e-mailowego: contact@pwcontrolling.co.pl otrzymałam nast.informacje :
Allegro nagradza Twoje konto Premią Lojalnościową w wysokości 659,98 zł
Bonus zostanie przyznany w ciągu następnych 72 godzin.
Wygrana kwota bonusu: 659,98 zł
Opłaty: 4,39992 zł
Łączna kwota: 655,61 zł
Aby otrzymać bonus, należy uzyskać dostęp do usług online w ciągu 72 godzin od otrzymania tego e-maila.
Kwota bonusu zaksięgowana na Twoim koncie wynosi 659,98 zł Od dziś masz jeszcze jeden powód, aby żyć swoim kontem Allegro