Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś miał ostatnio problemy z paczkami Allegro One Box? Nadałem/am paczkę przez punkt DPD,taką miałam opcję , ale od jakiegoś czasu widzę, że nie ma aktualizacji statusu. Czy ktoś jeszcze doświadcza opóźnień albo problemów z dostawami przez Allegro One Box? Czy to chwilowe opóźnienie, czy coś może być nie tak? Dzięki za każdą informację!
@HadShop Podaj proszę numer przesyłki, której dotyczy Twój wpis. Zweryfikuję jej status.
A0019R8U57, A0019QRID2, A0019QRIE0 to są trzy paczki nadane tego samego dnia w tym samym czasie, panie z punktu twierdza że paczki zostały zabrane. stale tak wysyłam i jeszcze nigdy nie miałam takiego problemu. czy te paczki będa liczyc sie do jakości sptrzedaży? bo przecież z mojej strony zrobiłam jak należy, 😞
Pytanie powinno brzmieć "Czy ktoś ostatnio nie miał problemów z paczkami Allegro One?"
Nasz przykład A00158AYP9 - przesyłka nadana 09 10 (słownie października) 2024 do dzisiejszego dnia ma status "Awaria maszyny" klient w międzyczasie trzykrotnie był informowany na infolinii, że będzie dziś w końcu stracił cierpliwość i poprosił o zwrot pieniędzy. Pisałem na tym forum, podobno zgłoszone do odpowiedniego działu, konsultant wcześniej napisał że sprawdzą, zgłoszona reklamacja zero odzewu.
Kolejny przykład paczka A0018ZNOZ5 - odebrana w dniu 7 listopada a status jej pojawił się 12 listopada o treści "Kurier przekazał przesyłkę do magazynu" i ślad po niej zaginął. Klient już żąda zwrotu pieniędzy.
Pomijam resztę ciekawych historii.
To nie "chwilowe opóźnienie" tylko przerost formy nad treścią, aby obsługiwać tak dużą ilość paczek trzeba mieć do tego odpowiednie zaplecze. Allegro stanęło do walki z Inpostem i wygląda to jak walka Jasia Fasoli z Mikem Tysonem. Jeszcze nie było pierwszego gongu a Jaś już leży.
u mnie do 3 dni odbierają allegro nad tym nie panuje mija kolejny dzień allegro nie odpowiada
@HadShop lipa jakich mało, kurier mimo, możliwości podawanych przez allegro nie odbiera przesyłek danego dnia, reklamację allegro odrzuca bo stwierdza , że DPD nie ma możliwości technicznych podjechać w terminach jakie podaje allegro (Szczecin Centrum)
paczki nadajemy w pkt DPD z którego kurier tez odbiera przesyłki raz dziennie
allegro nic nam nie zmienia w ustawieniach, dostajemy negatywy za opóźnione wysyłki względem kłamstw (czytaj deklaracji) serwisu
komentarze nie są usuwane bo wg allegro, kupujący ma prawo nas oceniać za syfne działanie portalu
wg mojej teorii spiskowej zielone wysyłki allegro= oszczędny i ekologiczny odbiór wysyłek raz na jakiś czas
Allegro One kurierem DPD - to standard. U mnie podjeżdża nawet o 08:30. W piątek po 10:00 zgłosiłem odbiór paczek (w/g informacji Allegro ma być w godzinach 11:00 - 15:00) , oczywiście kurier nie przyjechał, gdyż było już dla niego pewnie za późno. Paczki zostały odebrane dopiero we wtorek (12.11.2024)
bez umowy nie wymusisz godzin 11-15 u mnie są o 8-10 allegro ma to gdzieś
@SanexHurtowBHP w myśl prawa pocztowego czy też transportowego na brak podjazdu czy jego opóźnienie przysługuje rekompensata po złożonej reklamacji
złożyłem taką reklamację allegro, nawet mi na nią nie odpowiedzieli zgodnie z przepisami
allegro łamie polskie przepisy i to nawet się z tym nie kryjąc