anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Paczkomaty InPost a wysyłka własna

AngelPaws
#7 Wielbiciel#

Cześć,

Czy jeśli Klient zamawiając u mnie towar wybiera przesyłke przez Allegro Paczkomaty InPost, natomiast w określonym gabarycie mam lepsze warunki u dostawcy dropshippingowego (np. wysyłkę gratis), to mogę zrealizować wysyłkę na etykiecie hurtowni (do paczkomatu wskazanego przez Klienta) czy konieczne jest abym nadał ją poprzez Allegro?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@AngelPaws, jakikolwiek inny sposób wysyłki niż przez Allegro musisz skonsultować z kupującym. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AngelPaws
#7 Wielbiciel#

@julienail Bardziej chodziło mi o to jak to wygląda od strony platformy. Konsultacje z Klientem rozumiem za zasadną kiedy zmieniam formę transportu. Wydaje mi się nieco niedorzeczne pytanie Klienta, czy będzie miał coś przeciwko wysyłce kurierem InPostu do Paczkomatu, którego za darmo oferuje mi hurtownia, zamiast kuriera InPostu, za który będę musiał zapłacić platformie Allegro. Poza tym oczekując na jego odpowiedź wydłuża się czas realizacji, co wpływa na ocenę jakości realizacji zamówień przeze mnie jak i zadowolenie Klienta. Wydaje mi się, że nie ma tu ludzi sprzedających "dla idei", więc zwłaszcza w przypadku dropshippingu liczy się każda złotówka.
Tu i tu paczka trafia do tego samego paczkomatu, wprowadzam dla Klienta numer do trackingu i wysyłka jest realizowana w zasadzie w ten sam sposób.
Czy istnieje jakiś zapis w regulaminie, regulujący takie kwestie? 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@AngelPaws

Allegro Paczkomaty Inpost i Inpost Paczkomaty to dwie odrębne usługi (po stronie Inpostu). Formalnie musisz się więc zapytać klienta o zgodę na zmianę metody wysyłki.

oznacz moderatorów