Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego przychodzą mi na fakturze różne ceny za Paczkomat InPost?
Jak wysyłam towar i drukuję etykiety w InPost, to jest zero złotych, a potem mi przychodzi faktura że muszę płacić. (Pomijam sytuacje, kiedy przy drukowaniu etykiety od razu za nią płacę w InPost).
Bo Allegro Paczkomat Inpost i Inpost Paczkomat to dwie różne usługi.
Każda z nich na oddzielny cennik, regulamin i zasady rozliczania.
zdaję sobie sprawę że co innego jak wysyłam prywatnie przez paczkomat Inpost to jest to co innego gdy wysyłam przez Allegro Paczkomat Inpost i nie o to mi chodzi.
Moje pytanie dotyczy Allegro Paczkomat Inpost.
Dlaczego przychodzą mi na fakturze różne ceny za Allegro Paczkomat InPost przy wysyłaniu takiego samego kwiatka? Czy opłata jest różna dla gabarytu A,B i C?
Dlaczego jak drukuję etykietę w Allegro Paczkomaty Inpost to mi wyskakuje do zapłaty zero złotych, a potem mi przychodzi na fakturze, że mam zapłacić, jednym razem 3,09zł a innym razem 4,99zł za przesyłkę?
@ogrodzmyslow Jednakową cenę mają tylko paczki wynegocjowane przez Allegro 11,49 zł, jak nadajesz sam prywatnie to masz trzy stawki 😞
Te dopłaty to są albo za podjazd kuriera o ile zamawiasz i masz na fakturze do InPost, a jak na fakturze od allegro to są to dopłaty do smarta 🙂
tylko że ja nie mam smarta, bo rośliny to działalność rolnicza, a więc osoba prywatna a nie firma.
11,49 zł płacę czasem od razu przy drukowaniu etykiety Allegro Paczkomaty Inpost i taki koszt przesyłki wyświetla mi się jako zapłacony wraz z kosztem zakupu kwiatka.
Nigdy nie zamawiałam podjazdu kuriera, wszystko wysyłam sama w paczkomacie.
Opłaty za Smarka. To nie jest tak że klient ma za darmo. Ktoś te koszta musi pokryć.
Zapraszam do lektury
dziękuję za linka, właśnie go przeczytałam.
Mam jeszcze pytanie, ponieważ ja nie mam smarta, to znaczy że teraz dopłacam do smarta który posiada kupujący?
@ogrodzmyslow TAK DOKADŁNIE 🙂 możesz zrezygnować ze smarta i pobierać opłatę za przesyłki (program jest dobrowolny)
a jeszcze jedno pytanie
jak wyłączyć smarta, bo jak edytowałam aukcję to nie znalazłam takiej opcji
@ogrodzmyslow Oznaczenie Smart! w swoich ofertach stracisz, gdy nie spełnisz przynajmniej jednego z warunków Allegro Smart!
tylko że ja nie spełniam warunków smart, bo nie mam możliwości zwrotów.
@ogrodzmyslow Część Twoich aukcji ma oznaczenie Smart, wtedy jak klient zamówi coś w Smart, to mu dopłacisz do "darmowej" przesyłki. Stąd te dopłaty.
bardzo dziękuję, nawet nie zwróciłam uwagi i rzeczywiście mam oznaczenie smart
Uzupełniająco dodam, że działalność rolnicza, to rodzaj działalności gospodarczej.
Jak masz status rolnika, to nie jesteś prywatnym sprzedawcą, lecz przedsiębiorcą (rolnik traktowany jest jak przedsiębiorca, tylko zamiast ZUS-u, płaci KRUS).
Ogólnie powinieneś mieć nadany NIP i REGON.