zawiesiliśmy Twoje konto z powodu naruszenia zasad Allegro Smart. Zgodnie z punktem 10 cz. II Regulaminu Usługi Allegro Smart!
“Usługa nie może być wykorzystana w celu dalszej odsprzedaży lub nieodpłatnego udostępnienia w Serwisie innym Użytkownikom, co oznacza, że Usługa może być świadczona wyłącznie na rzecz i na indywidualny użytek Nabywcy” .
Ponadto zgodnie z punktem 5 cz. III tego Regulaminu nie jest dozwolone podanie w formularzu dostawy więcej niż 10 różnych adresów dostarczenia zamówień w ramach usługi Allegro Smart.
Zupełnie nie wiem co mam teraz zrobić. Brak kontaktu telefonicznego potęguje problem. Czat czy zgłoszenie problemu przez formularz nic nie daje. Zupełnie nie wiem co mam teraz zrobić.
@Andarex W sprawie blokady konta nie ma możliwości kontaktu telefonicznego - tylko mailowy, musisz poczekać na odpowiedź.
Od rana wymieniamy się mejlami i nic z tego nie wynika. Nie mogę dotrzeć do mojego formularza dostawy w którym to mam ponad 10 adresów do dostawy. A moja prośba o pomoc w tej sprawie aby mnie poprowadzić celem poprawienia tego co jest źle zrobione nic nie daje.
Ręce opadają.
Na publicznym forum nie udzielamy w tym temacie wyjaśnień. Wyłącznie drogą mailową możesz wyjaśniać tę sprawę.